***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

19 Ağustos 2009 Çarşamba

RAMAZAN AYI DENETİMLERİ

Mübarek Ramazan ayının girmesi dolayısıyla İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü ile İlçe Tarım Müdürlüğü gıda kontrolörleri tarafından etkin ve seri denetimler tüm hızıyla devam etmektedir.
Ramazan ayı süresince halkımızın yoğun biçimde tüketmekte olduğu ekmek, pide, unlu mamuller, kremalı pastalar hazır şuruplu ve sütlü tatlılar gibi ürünleri üreten fırın ve pastaneler asgari teknik ve hijyen şartları açısından kontrol ve denetime tabi tutulmaktadır.Halkımızın Ramazan ayında sıkça tüketimi yapılan pide,ekmek,tatlı vb.ürünleri satın alırken üretim izinli ürünler olmasına dikkat etmesi gerekmektedir.Bu ürünlerin satışa sunumundaki hijyen şartları ve gerek satış yerlerine nakli gerekse satış yerlerinde hijyen şartlarını bozmadan halkımızın sofrasına kadar ulaşması önemlidir.Raf ömrü kısa olan bu ürünlerin taze ve günlük olanlarının tercih edilmesi ve gün içerisinde yada kısa sürede tüketilmesi gerekmektedir.Kremalı pastalar ve sütlü tatlıların ise buzdolabı şartlarında satışa sunulması ve satın alındıktan sonra son tüketim tarihine kadar buzdolabında muhafaza edilmesi gerekir.
Halkımızın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde, 5179 sayılı Gıda Kanununa uygun üretim yapmayan işyerlerine yasal işlem uygulanmaktadır. Tarladan sofraya gıda güvenliğinin sağlanması Tarım ve Köyişleri Bakanlığının asli amacı olup, bu denetimler gıda kontrolörlerimiz tarafından sürekli yapılmaktadır.
Her hangi bir olumsuzluk halinde Alo Gıda 174 Gıda Hattı arandığı zaman gerekli denetimler anında yapılacaktır.
Halkımızın mübarek ramazan ayını kutlar, sağlıklı olmaları için güvenilir gıdalar tüketmelerini temenni ederiz.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...