***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Ağustos 2009 Pazar

Edirne Belediyesi Zabıta ekiplerinden Ramazan denetimi

Yaklaşan Ramazan ayı öncesi gıda maddesi satan işyerlerine yönelik denetimlerini gerçekleştiren Edirne Belediyesi Zabıta Ekipleri, gıda ürünlerinin sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaştırılması için denetimlerini sıklaştırdı.
Zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde vatandaşın sağlığını etkileyebilecek olumsuzluklara göz açtırılmıyor. Gıda satışı yapan iş yerlerine belirli aralıklarla denetim yapan Zabıta Ekipleri, özellikle ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla fırın denetimlerine ağırlık verdi.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi yapılan denetimler ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Ekiplerimiz gıda imalathaneleri, fırınlar ve çeşitli işyerlerinde denetim yaparak ramazan öncesi kontrollerini sıklaştırdı. Ramazan Ayı öncesinde hemşerilerimizin sağlıklı ve rahat bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için gerekli tüm önlemleri aldık ve halkımız rahatça alışverişlerini yapabilir. Sadece ramazan öncesi değil Ramazan Ayı içinde ve bayram öncesinde de kontrollerimiz devam edecektir. Hiç kimseyi halkımızın sağlığıyla oynatmayız ve de oynatmayacağız” dedi.
Yapılan denetimler sonucunda Ramazan ayı ve bayram gibi özel günlerde sağlıksız şekilde üretim koşullarından dolayı rahatsızlıklara yol açabilecek gıdaları toplayarak Edirne halkının keyifli bir Ramazan ayı ve sonrasında güzel bir Şeker Bayramı geçirmelerini sağlamaya çalıştıklarını belirten Başkan Hamdi Sedefçi “Yaklaşan Ramazan Ayı ve sonrasında ‘Şeker Bayramı’ olarak da anılan Ramazan Bayramı’nda tatlı, şeker, çikolata gibi ikramlık ürünlerin tüketimi artmaktadır. Bu nedenle üretimden servise kadar her aşamada titizlik gösterilmesi gerekiyor. Ekiplerimizin rutin denetimlerinin yanı sıra bu tür özel denetimlerle kalitenin üst düzeyde olmasını sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Başkan Sedefçi ayrıca vatandaşların karşılaştıkları herhangi bir olumsuzlukta 24 saat Edirne Belediyesi’nin ALO 153 ve 225 40 33 nolu telefonunu arayarak şikâyetlerini bildirebileceklerini kaydetti.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...