***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

22 Temmuz 2009 Çarşamba

Vali Mustafa Büyük'e Erikli'de yemek...



Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Edirne MNilletvekilleri,Edirne Valisi,Vali Yardımcıları ve Keşan kaymakamı'na Erikli'de akşam yemeği verdi...

Özcan: Yoksulkent acilen uygulanmalı
Edirne Valisi Mustafa Büyük için verdiği yemekte konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan; Keşan’da hayata geçirilmesi planlanan yoksulkent projesinin acilen uygulanmasını istedi.
Özcan: “Dünyada yaşanan ekonomik krizden en fazla ve öncelikle bu insanlar etkileniyor. Eğer bu insanlara yardımda bulunmazsak, sosyal patlamanın eşiğine geleceğiz.” dedi.
Vali Büyük de konunun takipçisi olduğunu belirtti ancak sorunların çokluğuna işaret ederek, “Bütün sorunları aynı anda çözemiyoruz. Bu yüzden Edirne genelini üç merkeze ayırdık. Edirne şehir merkezi, Keşan ve Uzunköprü’yü baz alarak her yıl bir büyük sorunu çözmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
.......................................................
Edirne Valisi Mustafa Büyük, geçen perşembe akşamı, Erikli Sahili’ndeki Keşan Belediyesi Balık Restaurant’ta verilen yemekte, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın konuğu oldu.
Yemeğe; CHP Edirne milletvekilleri, Rasim Çakır ve Bilgin Paçarız, Vali yardımcıları; Ali Deniz Sürmen, Kamil Sarıarslan, Abdullah Arslaner, Keşan Kaymakamı Metin Borazan, İpsala Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, Lalapaşa Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Süloğlu Kaymakamı Levent Yazıcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, eski Keşan Kaymakamı Selman Yenigün ve İpsala Nüfus Müdürü Sevil Can, eşleriyle katıldı.
Saat 19.30 sıralarıdna Erikli Sahili’ne ulaşan Vali Büyük, restaurant girişinde; vali yardımcıları, kaymakamlar ve Mehmet Özcan tarafından karşılandı.
SINIRI KAÇAK GEÇEN İNEK GÜNDEM OLDU
Resmi karşılama, yerini, restaurantta sıcak bir sohbet ortamına bıraktı.
Son günlerde Edirne gündemini, Yunanistan’dan sınırı geçerek Türkiye’ye gelen bir inekle ilgili haberin işgal ettiğini belirten Vali Büyük, “Her yıl 15 bin kişinin Meriç Nehri’nden sınırı kaçak geçmesi haber olmuyor da bir ineğin geçmesi gündemi günlerce işgal edebiliyor.” diyerek, bunun doğru gazetecilik olmadığını savundu.
SAROS’UN GÜZELLİĞİNİ PAYLAŞMAYA GELDİK
Yemeğe geçmeden önce, Medya Keşan muhabirinin, “Erikli Sahili’ne gelişinizin özel bir sebebi var mı?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan, Mustafa Büyük, aynı gün Tekirdağ Valisi’ni ziyaret ettikten sonra, Mehmet Özcan’ın daveti üzerine Keşan üzerinden geldiğini, burada bir akşam yemeği yiyip, Saros’un güzelliklerini paylaşacaklarını söyledi.
Keşan’ın turistik değerlerine özel bir ilgi duyduğunun da altını çizen Büyük, “Siz daha sık çağırdıkça biz de daha sık geleceğiz.” dedi.
Hanımları yemek masasında bekletmenin doğru olmadığını da söyleyen Mustafa Büyük, yemeği başlattı.
ÖZCAN, 3 KONUYA DEĞİNDİ
Konuklara kılıç şiş, deniz lüferi, lakerda, kalamar ve çeşitli deniz ürünlerinin ikram edildiği yemeğin ilerleyen dakikalarında konuşan Mehmet Özcan; üç konuya değinerek, görüş ve isteklerini dile getirdi. Özcan; Mecidiye-sahil yolunun yapımına başlanması nedeniyle Vali Büyük’e teşekkür ederken, Erikli Acil Sağlık İstasyonu’nda günde 8 saat görev yapan doktorların, 24 saat esasına göre çalışmasını istedi.
Mehmet Özcan ayrıca, Yoksulkent Projesi’nin hayata geçirilmesi için de Vali Büyük’ten destek istedi ve “Eğer bu insanlara yardımda bulunmazsak, sosyal patlamanın eşiğine geleceğiz.” dedi.
YAZIN YOL YAPILIR MI?
Özcan, ilk olarak, yoğun bir yaz trafiği yaşanan Mecidiye – sahil yolunun genişletilme ve asfaltlama çalışmalarına başlamasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, çalışmaların deniz sezonuna denk gelmesi nedeniyle eleştiri aldıklarını kaydetti ve şöyle dedi: “Önemli olan bu işlemin başlamasıdır. Belki bu yaz sıkıntı çekeceğiz ama gelecek yıllar rahat edeceğiz.”
Vali Büyük de “Yazın yol da yapılır, denize de girilir. Ama kışın yol yapılmaz ve denize de girilmez.” şeklinde cevap verdi.
“DOKTORLAR 24 SAAT ESASINA GÖRE ÇALIŞSIN”
Erikli Sahili’nin en önemli sorunlarından birinin sağlık olduğunu vurgulayan Mehmet Özcan, bu amaçla ve Belediye’nin katkılarıyla, sahilde 112 Acil Ambulansı’nı devreye soktuklarını ayrıca her gün bir pratisyen doktorun da poliklinik yapmasını sağladıklarını ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.
Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir doktor olarak ben, meslektaşlarımın, Erikli Sahili’ndeki bu görevlendirmeyi bir angarya olarak gördüklerini biliyorum. Burada sağlık açısından bir boşluk vardı. Onu doldurduk. Ancak bu yeterli gözükmüyor. Pratisyen doktorların 24 saat esasına göre görevlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda sizden yardım istiyorum.”
Vali Mustafa Büyük de Erikli Sahili’nde yaz aylarında nüfusun 35 bine ulaştığını ve hafta sonları ise 65 bini bulduğunu belirterek, “Buraya çok ciddi bir sağlık tesisi kurmak gerekir. Ancak biz öncelikle acil durumlarda vatandaşlarımızı en yakın ve donanımlı sağlık kuruluşuna ulaştırmak için buraya 112 Acil hizmeti veren ambulansa onay verdik.” dedi.
“YOKSULKENT PROJESİ ACİLEN UYGULANMALI”
Mehmet Özcan, son olarak, “Yoksulkent” diye adlandırılan projenin, Keşan için önemini ve aciliyetini hatırlatıp, bir an önce hayata geçirilmesinin önemini vurguladı.
1/25 binlik planlar hazırlanma aşamasında olduğu için, şehir imar planı yapamadıklarını belirten Özcan; bu nedenle, gelen talep üzerine, ilave imar planı hazırlayarak, 300 dönüm arazide 18. Madde uygulaması yaptıklarını ve 78 dönüm araziyi de terk işlemine tabi tuttuklarını kaydetti.
Yoksulkent uygulamasının il merkezinde projelendirildiğine de dikkat çeken Mehmet Özcan, Keşan’da Roman vatandaş sayısının çok fazla olduğunu da dile getirerek, bu insanların yaşadığı mahallelerin siyasete alet edildiğine kayıt düştü.
Özcan, “Dünyada yaşanan ekonomik krizden en fazla ve öncelikle bu insanlar etkileniyor. Eğer bu insanlara yardımda bulunmazsak, sosyal patlamanın eşiğine geleceğiz.” dedi.
Vali Mustafa Büyük de konunun takipçisi olduğunu belirterek, “Ancak bütün sorunları aynı anda çözemiyoruz. Bu yüzden Edirne genelini 3 merkeze ayırdık. Edirne şehir merkezi, Keşan ve Uzunköprü’yü baz alarak her yıl bir büyük sorunu çözmeye çalışıyoruz.” dedi.
Konuşmaların ardından yemeğe devam edildi.
Vali Büyük ve beraberindekiler, saat 23.00 sıralarıdna sona eren yemeğin ardından, Yalı Caddesi’nde gezmeye çıkarak, esnaf ve tatilcilerle selamlaştı.
KAYNAK:MEDYA KEŞAN/

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...