***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

2 Şubat 2010 Salı

ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU’NUN SU ZİRVESİ ESKİŞEHİR’DE YAPILDI

Habitat İçin Gençlik Derneği ve Ulusal Gençlik Parlamentosunun ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen Su Zirvesi, Eskişehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarihi konaklarında gerçekleştirilen Su Zirvesi, 70 ilden gelen 126 gençlik meclisinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Zirvenin açılış töreninde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kent Konseyi Başkanı Kazım Kurt, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Kent Konseyi Genel Sekreteri İsmail Kumru, resmi kurum temsilcileri ve Habitat İçin Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır da hazır bulundu.
Dört gün süren koordinasyon toplantısında seminer ve atölye çalışmalarının yanı sıra çeşitli sosyal etkinlikler düzenlendi. Eskişehir Gençlik Meclisi’nin ev sahipliğinde Cam Sanatları Müzesi, Oltu Taşı Müzesi, Kurşunlu Külleyesi, Tarihi Odunpazarı Evleri, Kalabak Su Tesisleri, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi ve Osmangazi Üniversitesi ziyaret edildi. Ayrıca Eskişehir kent merkezinde bulunan sosyal ortamlar gezildi. Kültürel etkinlikler kapsamında Eskişehir’in ünlü grubu Bando Es Es bir konser vererek katılımcılara unutamayacakları bir gece yaşattı. Zirveye Çorlu Gençlik Meclisini temsilen katılan Genç Yazar Ramis Çınar, gençlik meclisi üyeleri ile bir araya geldi. Burada kitapseverler ve kitapevlerinin çalışanlarıyla da görüşen Çınar, Söylenmemiş Sözler adlı romanında anlattığı mekânları gezdi. Koordinasyon toplantısında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile tanışan Çınar, kitabını hediye ederek sohbet etti.
Türkiye genelinde bulunan gençlik meclislerinin temsilcilerinden oluşan Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun koordinasyon toplantısında çeşitli sivil toplum örgütlerini ve resmi kurumların temsilcilerinin katılımıyla seminer ve atölye çalışmaları düzenlendi. Koordinasyon toplantısının ana gündem maddesi olan Su Zirvesi’nde, Küresel Isınmanın Su Kaynakları Üzerindeki Etkisi, Su Kaynaklarının Verimli ve Etkin Bir Şekilde Kullanılması, Afetlerde Su Sağlığı gibi konular atölye çalışmalarında ele alındı. Katılımcılar gündem maddeleriyle ilgili görüşlerini aktararak çalışmalara katkıda bulundular. Atölye çalışmalarının çıktıları daha sonra ilgili resmi kurum ve sivil toplum örgütleri ile basına sunulacak.
Ulusal Gençlik Parlamentosu, koordinasyon toplantısının bir diğer gündem maddesi olan Genç Girişimcilik Semineri, İş Kadını Rahşan Cebe tarafından verildi. Aynı zamanda Amerikan Şirketler Derneği’nin başkanı olan Cebe, iş yaşamında kazandığı deneyimleri gençlik meclislerinin üyeleriyle paylaştı. Aynı seminer de Habitat İçin Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır, Genç Girişimcilik konulu bir sunum yaptı. Daha sonra yapılan atölye çalışmalarında gençlik meclislerinde kurumsallık ve genç girişimcilik konuları ele alınarak tartışıldı.
Koordinasyon toplantısının son gününde Ulusal Gençlik Parlamentosu’na katılmak için yapılan başvurular değerlendirildi. Gerekli şartları sahip olan Gençlik Meclisi’nin başvuruları kabul edilirken, evrakları yetersiz olan gençlik meclislerinin eksikliklerin gidermeleri istendi. Daha sonra katılımcılar Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun çalışmaları ve projeleriyle ilgili görüşlerini aktardılar. Bir sonraki koordinasyon toplantısının Ankara’da yapılması kararlaştırıldı.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...