***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

27 Şubat 2010 Cumartesi

TSMMO Başkan Kurt’un1 Mart Muhasebe Günü Mesajı:“Kayıt- kuyut bilmeyen bir toplum olmaktan çıkmak görevimizdir”

TSMMMO Başkanı Şerafettin Kurt, “Kayıt- kuyut bilmeyen bir toplum olmaktan çıkmak tamamen bizim görevimiz konumuna gelmiş bulunmaktadır. Bu konuda bizlere yetki tam anlamıyla verilirse bizler bunu başaracak güçte olduğumuzu kanıtlamaya hazırız.” dedi.
Tekirdağ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Şerafettin Kurt, 1 Mart Muhasebe Günü dolayısıyla bir açıklama yayınlayarak, hem muhasebe camiasının gününü kutladı, hem de 1989 yılında yasal statüye kavuşmasından bu tarafa 21. yılına giren Muhasebe Mesleğinin, gelişimine değindi.
Eğitimin, mesleğin gelişiminde en önemli unsurların başında geldiğine vurgu yapan Kurt, meslekî ve ekonomik çalışmalarının yanı sıra meslek mensuplarının eğitimlerinin hep ön planda tutulduğunu, eğitimin vazgeçilmez olduğunu kaydetti.
Muhasebe mesleğinin, dünya standartlarına ayak uyduracak seviyelere geldiğine de dikkat çeken Kurt, yayınladığı mesajda; “Kayıt altında olmayan veya kayıtlı olup ta vergi kaçırmaya yüz tutan her kesimi takip edip, vergi gelirlerin arttırılmasına, aynı zamanda da giderlerin de düşürülmesi için topyekün ve harfiyen çok ama çok çalışıp çaba göstermeliyiz.
Kayıt- kuyut bilmeyen bir toplum olmaktan çıkmak tamamen bizim görevimiz konumuna gelmiş bulunmaktadır. Bu konuda bizlere yetki tam anlamıyla verilirse bizler bunu başaracak güçte olduğumuzu kanıtlamaya hazırız.” dedi.
“Bilindiği gibi; 1. MART. 1989 yılında Yüce Meclis genel kurulunda kabul edilen 3568 sayılı yasamız bu tarihten sonrada Muhasebe camiası 01 MART’ ı Muhasebe günü olarak kutlamaktadır.. Mesleğimizin, 1989 yılında yasal statüye kavuşmasından bu tarafa 21. yıla girmiş bulunmaktayız. Bu zaman içerisinde hızlı bir çalışma kat ederek mesleğimizi geliştirmiş ve dünya standartlarına ayak uyduracak seviyelere getirmiş bulunmaktayız. Meslekle ve Ekonomiyle ilgili çalışmalarımızın yanı sıra meslek mensuplarımızın eğitimleri hep ön planda tutulmuştur. Ülkemizi olumsuz etkileyen küresel mali kriz herkesi etkilediği gibi meslek camiasını da etkilemiştir. Ama bu konuda meslek örgütümüz çalışmalarıyla ekonomimizin düzelmesinde katkısı küçümsenemeyecek kadar fazladır. Vergi ; Ülkelerin kalkınmasında önemli bir yer aldığını hepimiz biliyoruz.
Bu konuda da bizlere önemli bir görev düşmektedir. Şu andaki vergi sistemi ne olursa olsun uygulamak bizim asıl işimizdir. Bu konuda bizlere düşen görevi harfiyen yapmak mesleğimizin gereğidir.
Bizler Ülke kalkınmasının temel taşlarından biriyiz. Onun için Kayıt altında olmayan veya kayıtlı olup ta vergi kaçırmaya yüz tutan her kesimi takip edip, vergi gelirlerin arttırılmasına, aynı zamanda da giderlerin de düşürülmesi için top yekün ve harfiyen çok ama çok çalışıp çaba göstermeliyiz. Kayıt- kuyut bilmeyen bir toplum olmaktan çıkmak tamamen bizim görevimiz konumuna gelmiş bulunmaktadır.
Bu konuda bizlere yetki tam anlamıyla verilirse bizler bunu başaracak güçte olduğumuzu kanıtlamaya hazırız. Her alanda aldığımız eğitim bunu başaracağımızın bir göstergesidir. Yetiştirmekte olduğumuz jenerasyonun bunu layıkıyla yapacağına da cani gönülden inanıyoruz. Değerli Meslektaşlarım, yarınların umut ışıklarıyla aydınlanması ve umut saçan yol olması için cesur, çalışkan, dürüst ve denetime açık bir sistemle lider yöneticilik anlayışından ayrılmadan eşit ölçülerle çalışmalarımızı sürdürmeliyiz diyorum ve tüm camiamızın Muhasebe Günü’nü kutlar sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
HABER VE FOTO:HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...