***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

27 Şubat 2010 Cumartesi

Amaç Çorlu’yu Güzelleştirmek Olunca, Vergisini İstanbul’a Ödeyen, Fakat Çorlu’nun Kaynaklarını Kullanan Firmalar Ortada Yok

Tekirdağ iline bağlı Çorlu’yu güzelleştirmek, halkın ve çocukların sosyal yönden faydalanması amacıyla planlanan park alanlarının oluşturulması için “Sizinde Bir Parkınız Olsun” projesinin tanıtımı amacıyla 26 Mayıs’ta gerçekleştirilen toplantıya sadece 6 firma katılırken, birçok üst düzey firmanın davete ilgi göstermeyişi dikkat çekti.
“Sizinde Bir Parkınız Olsun” sloganıyla gerçekleştirilmesi planlanan projede Çorlu`nun değişik bölgelerine 20 adet çocuk parkı yapılması planlanıyordu. Bu proje kapsamında Çorlu`da faaliyet gösteren ve yaptıkları milyonlarca dolarlık yatırımları ile oldukça büyük sermaye ve iş hacimlerine sahip olan fabrika ve sanayicilere maliyetleri onlar için devede kulak olan birer tane çocuk parkı yapmaları, bu parkların kendi isimleri ile anılması ve Çorlu`ya bu şekilde katkı sağlamaları istendi.Fakat ne gariptir ki Güzel Çorlumuzun kaynaklarını kullanan ve içlerinden bir çoğununda vergisini İstanbul`a ödediğini bildiğimiz firmalar bu projeye sıcak bakmadı. İştirak etmesi beklenen firmaların sadece 6’sının katıldığı toplantının üzerinden neredeyse 9 ay gibi bir süre geçmesine karşın her hangi bir dönüş yapılmaması dikkatlerden kaçmadı. Çorlu’nun suyunu, Çorlu’nun kaynaklarını, Çorlu`nun yollarını kullanan ve vergisini çoğunlukla İstanbul’a ödeyen firmaların birçoğunun belediye tarafından planlanan ve halkın yararını gözeten bir projeye kayıtsız kalması vatandaşlar tarafından da tepki ile karşılandı.
HABER VE FOTO: Faruk YIS

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...