***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

27 Şubat 2010 Cumartesi

Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Feyzullah Aktepe; Gemi Batıyor, Acaba Suç Kaptanında mı, Tayfasında mı?

Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Feyzullah Aktepe Pazar günü yapılacak oda seçimleri öncesi bütün esnafları oy vermeye ve kendilerine bir dört yıl daha şans vermeye davet ettiklerini belirtti. Aktepe Pazar günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda yapılacak olan olağan kongre öncesi yaptığı açıklamada şunları belirtti;
“Öncelikle Mart ayı sonuna kadar yapılacak olan meslek odaları genel kurullarında sadece 2 seçim kaldığını belirtmek istiyorum. İl bazında ve ilçelerde genel kurulların çoğu yapıldı.
Esnafımıza Hizmet Etmekten Her Zaman Gurur Duyuyorum
Bilindiği gibi anayasanın 173. maddesi der ki; Devlet Türk Esnaf ve sanatkarlarını korumak mecburiyetindedir. Neden söylenmiştir. Çünkü esnaf ve sanatkarlar ülkemizde de dünya konjonktüründe de kendi adına bağımsız çalışan kimselerdir. Devlet vergi verirler, devletten bir şey istemezler. Köken olarak ahi evren kökeninden gelmiştir. Sabah besmele ile dükkanını açar, akşam besmele ile dükkanını kapar. Komşularını, çocuklarından daha fazla görür, hiçbir kötü örgüte bulaşmaz. Saf, tertemiz ve pırıl pırıl bir kitledir ve böyle bir kitlenin yöneticiliğini yaptığım için kendilerine minnettarım. Bu vesile ile bugüne kadar bana göstermiş oldukları güven ve teveccühe teşekkür etmek istiyorum. Onlara hizmet etmekten her zaman gurur duydum ve duymaya da devam edeceğim.
Bu İnsanların Antibiyotiğe İhtiyacı Vardır
Bilindiği gibi ülkemiz zor bir dönemeçten geçmektedir. Etrafımızdaki komşu ülkelerde ateşler yandı. Bir Yugoslavya paramparça oldu, bir çok devlet oldu. Ortadoğu kaynadı, Irak rejim değiştirdi. Bizde ülke olaraktan muhakkak ki bundan etkilendik. Şunu üzülerek ifade etmek istiyorum. Bugün ki koşullara baktığımızda orta ölçekli insanlar tamamen fakirleşti. Ama bireysel menfaatler ülkemizde ön plana çıkmıştır. Bu insanların antibiyotiğe ihtiyacı vardır. Ama ilacın özünü kendileri için içip, adasını başkalarına içirtemezler. Hadi bizler içtik, ama bunu çocuklarımıza içirtmeyeceğiz. Gemi batıyor, acaba suç kaptanında mı, tayfasında mı. Bir gün olur bunun hesabı sorulur. Dedi. Aktepe Pazar günü yapılacak olan Esnaf ve Sanatkarlar Odası genel kurulunda tüm kayıtlı olan üyelerin katılmalarını önemle arz ederken, basından ve medya organlarından kongreye destek vermelerini istedi.
Fikir Merkezleri Kuracağız
Aktepe; “Halkımıza karşı bu onuru ve kıvancı şahsım ve yönetimim adına tekrar yaşamak istiyorum. Bir dört yılın vizesini almak için kendilerinden bütün desteği alacağıma inanıyorum. Dört yıl içinde esnaf ve sanatkarlar odamızın bir karma oda olması dolayısıyla meslek gruplarımızın çok olduğu bir konuma sahibiz. Yönetim kurulumuz yedi kişiden ibarettir. Bunun dışında 3’de denetleme kurulu organımız vardır. Yönetimimiz dışında her meslek grubuna üyelerimiz içinden istişare kurulları oluşturmak düşüncesindeyiz. 3 ayda bir istişare kurulları toplantısı yapmayı hedefliyoruz. Fikir merkezleri kurup birbirimizin dertlerini ve sıkıntılarını sık sık istişare toplantıları yaparak tespit etmek ve çözüme ulaştırmak istiyoruz. Dedi.
Hurdacı ve Mermerci Esnafımızı Tek Bir Çatı Altında Toplayacağız
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Feyzullah Aktepe son olarak odaya kayıtlı hurdacı ve mermerci esnafların tek bir çatı altında organize bir şekilde toplanmalarını sağlamak amacıyla Milli Emlak Müdürlüğüne yer tahsisi için başvurduklarını ve bu doğrultuda bir kooperatif kurduklarını belirtti. Aktepe; Çorlu Belediyesinin de desteği ile uygulamak istedikleri projelerin üstesinden geleceklerini belirtti.
HABER VE FOTO: : Faruk YIS

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...