***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

27 Şubat 2010 Cumartesi

Şair Adleyba’dan ‘Dikenli Gül’

Tekirdağ’ın tanınmış şairlerinden Kemal Adleyba, ‘Dikenli Gül’ ismini verdiği 424 sayfadan oluşan yepyeni bir şiir kitabı yayınladı.
Genellikle taşlama türü şiirler yazan Kemal Adleyba, şiirlerinde; Ülke sorunlarını cesur bir dille anlatırken, yazdıkları yüzünden çalışma yaşamı boyunca üç kez sürgüne gönderildi.
Kimya Mühendisliği mesleğini de şairliğinin yanı sıra sürdüren Adleyba, kitabının sunuş bölümünde, mizaç itibariyle kimseye yük olmak istemediğini, kişisel gücü varsa onu kullandığını, elinde olsa ölünce bile tabutunu taşıyacak 4 kişiye bile zahmet vermek istemediğinden söz ediyor.
Ülkemizde şimdilik ifade özgürlüğünün olmadığına da dikkat çeken Adleyba, şair ve yazarların, her zaman gerçekleri söylediğini ifade etti.
Namık Kemal ve Nazım Hikmet gibi yurtdışına sürülmemenin, kendisi için şanssızlık olduğuna da işaret eden Adleyba, öldükten sonra da gönüllerde yaşamayı, ortaya çıkardığı eserin, elden ele dolaşmasını umduğunu, evlatlarına. güzel torunlarına hatıra bırakmayı amaçladığını kaydetti.
Doğruları söylediği için 9 köyden değil, 999 köyden kovulsa da, zindanlara atılsa da kendisine ‘vız’ geleceğine vurgu yapan Adleyba, “Ünlü vatan şairimiz Namık Kemal, zindanlarda çürüdü de ne oldu?” diyerek tepkisini dile getirdi.
HABER VE FOTO: HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...