***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

11 Şubat 2010 Perşembe

EMİTT FUARI BAŞLADI...

Keşan – Enez İpsala Standını İstanbul Valisi Muammer Güler ile Edirne Valisi Mustafa Büyük’te ziyaret etti.
Küresel çaptaki turizm sektörü için büyük önem taşıyan Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Sayahat (EMİTT) Fuarı , dün (11.02.2010) 14’ncü kez kapılarını açtı. Fuarın açılışını saat 11.00’de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile “Konuk Ülke”Mısır’ın Turizm Bakanı Zoheir Garranah yaptı.
Açılışta konuşan Kültür ve Turizm bakanı Günay şunları söyledi. “Ülkemizin ve Doğu Akdeniz’in en büyük fuarlarından biri olan EMİTT Fuarına Türkiye olarak ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün dünyada en fazla gelişen ,değişen ve büyüyen sektörlerden biri olan turizm, gerek sağladığı işgücü ve yeni istihdam olanaklarıyla, gerekse ülke ekonomisine ve imajına yaptığı katkıyla , bir ülkenin uluslar arası arenadaki konumunun güçlendirilmesinde önem arz etmektedir. 2009 yılının ilk on bir ayındaki (Ocak-Kasım) verilerine göre ülkemizde 25.9 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırladık” dedi.
Konuk Ülke Mısır Turizm Bakanı Zoheir Garranah’ta açılışta şunları söyledi. “Mısır olarak EMİTT 2010 Fuarı’nda ev sahibi ülke ünvanıyla yer almamız turizm dünyasındaki Türk kuruluşlarla hem kamu sektöründe hem de özel sektörde var olan ortaklıklarımızı ve uzun zamandır süren ilişkilerimizi tamamlayıp bütünleştirmektedir.Türkiye ve Mısır arasındaki köklü ilişkiler bugün ortaya çıkan bu mükemmel sonucu görmek için çok önemlidir”
KEŞAN STANDINA ZİYARETÇİ AKINI
Fuarın ilk gününde Keşan-Enez ve İpsala tarafından ortak olarak açılan standa büyük bir ziyaretçi akını oldu.
Keşan Belediyesi, Enez Belediyesi, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası,Keşan Ticaret Borsası ile Saros Körfezi Turizm Hotelciler ve Yatırımcılar Odası’nın destek verdiği stand 5.Salonda ziyaretçilerin görüşüne açıldı.
Standa İstanbul Valisi Muammer Güler,Edirne Valisi Mustafa Büyük, Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır,Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret Borsası Başkanı Ender Mağden,Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Belgesel Yapımcısı ve ünlü Televizyoncu Coşkun Aral, sanatçı Onur Akın, merkezi İstanbul’da bulunan Keşanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Eler, CIOFF Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul, CIOFF Türkiye Genel Sekreteri Muammer Arslan, Keşanlı dizi oyuncusu Tuncay Tezküser ile Keşan Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar’da ziyaret etti.
SERKAN ÇAĞRI KONSER VERDİ
Keşanlı ünlü klarnet virtiözü Serkan Çağrı’da, stantta mini bir konser verdi. Çağrı’nın konserini İstanbul Valisi Muammer Güler’de Keşan standını ziyareti sırasında büyük bir ilgi ile ile izledi ve Çağrı’yı tebrik etti.
Çağrı konserini dünyada iki örneği olan cam klarneti ile ilk kez EMİTT Fuarı’nda Keşan standını gezen ziyaretçilere verdi.
Çağrı bu klarnetin kendisi dışında İsrail asıllı dünyaca ünlü büyük klarnet virtiözü Giora Feidman’da bulunduğunu belirterek, bu klarnetin Almanya’nın meşhur enstrüman üreticilerinden Hammer Schmitdh ailesine ait Klingson firması tarafından üretilerek kendisine hediye edildiğini belirtti.
KÖY MAKETİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Enez’in Sultaniçe Köyü’nden evli olan Adil Topçuoğlu’nun yapmış olduğu ve 1x4 ebadındaki mekanik köy de standı gezenler tarafından büyük ilgi topladı. Gezenler köy hasretlerini bu minik köy maketi ile giderirlerken maket basın kuruluşlarının da büyük ilgisini çekti.
ÇAĞRI, MADEN VE KALFALAR’DA STANTTA
ÇALIŞTILAR.
Standı ziyaret eden Keşanlı klarnet virtiözü Serkan Çağrı, Keşan Ticaret Borsası Başkanı Ender Mağden ve Keşan Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar’da stand dışında ziyaretçileri durdurarak "Size En Yakın Ege Denizi Neresi? “ ve “İstanbul’a En Yakın Ege Neresi?” gibi sorularla Saros Körfezi’nin tanıtımına katkıda bulundular.
STANTTA GÖREV YAPANLAR…
Keşan-Enez ve İpsala Standı’nda Saros Körfezi Turizm Hotelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Mustafa İşçimen, Başkan Yardımcısı Enver Yüksekdağ, Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir, İbrice Dalış Merkezi Eğitmeni Ahmet Us, Soner Yıldız ve Erdem Kuuk, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası adına Gökhan Güven ve Uğurcan Urgan 4 gün sürecek stantta görev yapacaklar.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...