***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

12 Ocak 2010 Salı

Namık Kemal Üniversitesi Piramit Salonda Avrupa Birliği ve Tarım Politikaları konulu panel düzenlendi

Namık Kemal Üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK in de katıldığı panele Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi ve Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu konuşmacı olarak katıldı.
NKÜ Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Poyraz Ülger’in yönetiminde gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını yapan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, Avrupa Birliği ne üyelik sürecinde tarım alanında da çeşitli reformlarım yapılması gerektiğine işaret etti. Prof. Dr. Şenköylü; Üyelik sürecinde Türkiye nin ekonomik ve sosyal hayatın bütün alanlarında olduğu gibi tarım konusunda da çeşitli reformlarla AB ye uyum sağlaması gerekmektedir. Türkiye nin orta ve uzun vadede atması gereken adımlara örnek olarak şu unsurlar düşünülebilir;
Arazi toplulaştırmasını sağlama yönünde tedbirler almak, arazi bölünmesini önlemek üzere miras hukukunda yeni düzenlemelere gitmek, rekabet düzeyinin yükselebilmesi için yapısal sorunları çözmek, hayvancılığa özel önem atfetmek ve meraların genişlemesi için gerekli önlemleri almak, çevre sorunlarına ağırlık vermek, güvenli gıda konusuna özel önem atfetmek ve politika yapım sürecinde sivil toplum örgütleri ve üniversitelerin aktif katılımını sağlamaktır, dedi.
Panel sunumlarının ardından katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.
Panel bitiminde Tekirdağ Valisi tarafından panelist Prof. Dr. Vahit Kirişçi ye plaket takdim edildi
KAYNAK:TEKİRDAĞ VALİLİK SİTESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...