***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

12 Ocak 2010 Salı

Çorlu Belediyesi Halk Otobüsleri Alıyor

Çorlu Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı olağan toplantısında, toplu taşımacılığın belediye tarafından yürütülmesi kararlaştırıldı.
Toplu taşımacılık hizmetlerinin belediye bünyesinde yürütülmesi konusunda açıklamalarda bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Toplu taşımacılık son yıllarda Çorlu’da önemli bir sorun haline geldi. Önceki yönetim tarafından yapılan ihale iptal edildi. Konu yargı sürecinde olduğu için sözleşmelerin yenilenmesi de mümkün değil. Gerek Bakanlık, gerek Sayıştay müfettişleri, gerekse de İç İşleri Bakanlığı müfettişleri düzeyinde araştırmalar yaptık. En uygun sonuç olarak ulaşım hizmetlerinin Çorlu Belediyesi bünyesindeki araçlarla yapılması kararlaştırıldı,” diye konuştu.
Çorlu Belediyesi’nin toplu taşımacılık hizmetlerini yeniden üstlenmesinin sosyal belediyecilik anlayışının ürünü olduğunu ifade eden Baysan, “Yeni alınacak otobüslerde çalışmak üzere 150 kişi istihdam edilecek. Onların ailelerini de hesaba kattığımızda bu 1500 kişi demek. Dolayısıyla tüm Çorlu’yu ilgilendiren bir karar. Nitekim bu uygulamanın vatandaşlarımızın çok büyük bir bölümü tarafından desteklendiğini görmekteyiz. Çorlu’nun ve halkımızın çıkarları her şeyden önce gelir. Aldığımız kararlarda öncelikle bu hususu gözetiyoruz,” dedi.
Çorlu Belediye Meclisi’nin son derece önemli bir karar aldığını belirten Baysan, “Yeni alacağımız otobüsler halkımızın rahat ve güvenli bir şekilde bineceği, hastalar, yaşlılar ve engellilerin de yararlanabileceği şekilde olacak. Şirketlerle görüşmelerimize başladık. Kanunen herhangi bir aksilik olmazsa Mart ya da Nisan ayından itibaren ulaşım hizmetleri belediye tarafından verilecek. Aldığımız kararın üzerinden iki gün gibi bir süre geçti sevindirici yanı vatandaşlardan olumlu tepkiler almamız oluyor. Böyle bir karara çok şaşırdıklarını ve mutluluk duyduklarını belirtiyorlar. Şahsıma gerek telefonla gerekse de elektronik postayla mutluluklarını belirterek destek verdiklerini ifade ediyorlar,” diyerek sözlerini bitirdi.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...