***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

28 Aralık 2009 Pazartesi

—TRAKYA KÜLTÜR MERKEZİ’NDE, “AMERİKA KİMDİR? VATANSEVERLİK NEDİR?” PANELİ…


Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesi’nde, Trakya Kültür Merkezi Derneği, sinevizyon eşliğinde “Amerika Kimdir? Vatanseverlik Nedir? Konulu bir panel düzenledi.
Dernek Toplantı Salonu’nda düzenlenen panele, Trakya Kültür Merkezi Derneği Başkanı Necmi Uçar, İstanbul Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu Avukatı Behiç Aşçı, Trakya Kültür Merkezi Derneği Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Dernek Üyesi ve Öğretmen Mine Uçar’ın sinevizyon eşliğinde sunduğu, yaklaşık iki saat süren ve iki bölümden oluşan panele, panelist olarak İstanbul Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu Avukatı Behiç Aşçı katıldı.
Uçar, panelin açılış konuşmasında şunları kaydetti; “Bizler bugün çeşitli meslek gruplarından insanlar olarak burada bu panel etrafında toplandık. Bunun için pek çok nedenimiz var esasında. Ülkemizde yaşayan pek çok insanımız için aşağıda sıralayacağım şu sonuçlara ulaşmak hiç de zor değildir. Bugün ülkemizde %30’lara varan işsizlik var. Her gün sağlıksız çalışma koşulları nedeniyle ülkemiz tersanelerinde, madenlerinde katledilen işçilerimiz, siftah yapamadan kepenk kapatan esnafımız var. Açlık sınırının bir milyarı geçtiği ülkemizde asgari ücretin 550 TL’ de kalması, kota uygulaması ve tarım tekellerinin verdiği düşük alım fiyatlarıyla kan ağlayan köylümüz var. Yüksek harç ve ulaşım ücreti nedeniyle zor durumdaki üniversite öğrencileri, kayıt parası ve aidat baskısı altındaki liselilerle birlikte velileri, her toplu sözleşme ve grev talebinde polis copuyla karşılaşan emekçi memurlarımız, ölmeden mezara konan emeklilerimiz var. İşte tüm bu ülkemizde yaşadığımız sıkıntıların çözüm bekliyor olması “Amerika Kimdir? Vatanseverlik Nedir?” konulu panelimizi var eden ana nedendir.”
İstanbul Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu Avukatı Behiç Aşçı, 13 dakikalık bir sinevizyon sunumunun ardından “Amerika Kimdir? Vatanseverlik Nedir? Konuları hakkında katılımcılara örnekler eşliğinde genel bilgiler verdi.
Aşçı, panelin sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...