***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

3 Kasım 2009 Salı

TEKİRDAĞ İLİNDE HACILARIMIZ VE SAĞLIKÇILARIMIZ AŞILANMAYA BAŞLANDI

Pandemik A (H1N1) 2009 Aşısı Sağlıkçılarla Hacılarımıza 2 KASIM 2009 pazartesi günü aşılanmaya başlanmışlardır. H1N1 aşılarının ülkemize gelen ilk partisinden alınan numunelerin Hıfzıssıhha Laboratuarlarımızdaki ön ve son kontrolleri tamamlanmıştır. Bütün sonuçlar olumlu olarak çıkmıştır. Aşının ilk teslimatı ilimize geçtiğimiz hafta yapılmış ve bugünden itibaren ilimizde uygulanmaya başlanmıştır.

Pandemik A(H1N1) 2009 aşısının nasıl uygulanacağı; Bağışıklama Danışma Kurulu, Pandemi İzleme Kurulu, Pandemi Yürütme Kurulu ve Aşı Çalışma Grubu toplantılarında görüşülerek alınan kararlar doğrultusunda aşı uygulaması için prensipler belirlenmiştir.
Bugün itibari ile Sağlık Müdürlüğü tarafından uygulanmaya başlanan aşı sadece İlinizde özel sektör, askeri hastaneler ve üniversiteler dahil sağlık hizmetlerinde görev alan tüm personele, Suudi Arabistan’a gidecek hacı adayları ile hacda görevli personele uygulanacaktır. Hacı adayları için 04.11.2009’a kadar havaalanlarında çıkış esnasında pandemik A(H1N1) 2009 aşısı uygulanarak aşı kartlarına işlenecektir. İlimizde daha önce diğer aşıları uygulanan tamamlanmış bulunan ve çıkış yapmamış hacılarımız için Müftülüğümüz ile işbirliği içinde hacılarımız, 04.11.2009 Çarşamba günü saat 09:00 dan itibaren Tekirdağ Merkez Eski Cami’ye davet ederek pandemik A(H1N1) 2009 aşıları uygulanacaktır. Bugün merkez 5 Nolu Sağlık Ocağımızda menenjit aşıları yapılmamış hacılarımıza menenjit aşısı ile birlikte pandemik A(H1N1) 2009 aşısı uygulanmıştır.Aşı uygulaması sağlık çalışanları için kurumlarında yapılacaktır,

Sağlık Müdürlüğümüz toplantı salonunda sağlık çalışanlarımızın bir kısmına dünyadaki şu andaki durum ve aşı hakkında bilgilendirme yapılarak pandemik A(H1N1) 2009 aşısı uygulanmıştır. İlimizdeki kamu ve özelde çalışan tüm sağlık çalışanlarına aşı uygulanmaya başlanacaktır.
Dünya Sağlık Örgütü’nün aşı konusundaki uzmanlar komitesi (SAGE) tarafından halen dünyadaki ruhsatlı pandemik A (H1N1) 2009 aşılarının gebelerde uygulanabileceğine ilişkin bir karar alınmıştır. Türkiye’deki H1N1 Aşı uygulaması ve takvimi tamamen Pandemi Bilim Kurulu’nun verdiği kararlara göre planlanmakta ve icra edilmektedir.
Vatandaşlarımızın, ellerin sık sık yıkanması, uzaktan selamlaşma, tek kullanımlık mendil kullanması gibi korunmak için önemli olan hususları uygulamaları önem taşımaktadır.
2 yaşından küçük çocuklar, kronik hastalığı olanlar, gebeler ve 65 yaş üstündekilerin grip belirtileri ortaya çıktığında mutlaka bir hekime müracaat etmeleri gerekmektedir.
Bunların dışındaki kişilerde grip belirtileri ortaya çıktığında evlerinde istirahat etmeleri, ancak genel durumda kötüleşme, solunum güçlüğü, göğüs ağrısı, nefes darlığı, bilinç bulanıklığı, 3 günden fazla süren ateş, ciddi ve sürekli kusması olan vakaların beklemeden doktora müracaatları büyük önem taşımaktadır.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...