***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

3 Kasım 2009 Salı

Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneğinden Özel ve Anlamlı Kermes


Toplanan Paralar İle Burslu Bir Öğrencinin Eğitim Masrafları Karşılanacak
KASAİD (Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği) üyeleri Çorlu Orion AVM düzenlemiş olduğu 4 günlük kermes çok büyük ilgi gördü. Üyelerin ve ev hanımlarının elemeği göz nuru yapmış olduğu danteller, havlu kenarları, lavanta keseleri, kokulu sabunlar, banyo setleri, takılar Çorlu halkı tarafından takdir edildi.
Kermeste toplanan paralar ile Çorlu Anadolu Lisesinde bursla okuyan bir kız öğrencinin eğitim masrafları KASAİD Derneği tarafından karşılanacağı belirtildi. KASAİD Trakya’da ilk ve tek olan kadın derneği olarakta büyük ilgi gördü.
KASAİD derneği başkanı Feray KARAGÖZ, kadınların sosyal statüsünü arttırmaya yönelik çalışmalar bizim misyonumuzdur, kadınlığı ilgilendiren temel sorunların başında gelen eğitim konusunda tüm kadınlarımızı bilinçlendirecek ve onlarda fark yaratmak amacı ile eğitim seminerleri düzenliyoruz dedi.
Karagöz, 2010 yılında ise daha da etkili ve ses getirecek bir çalışma programı hazırladık. Yapılan bu kermesin geliri ile bir genç kızımızı hayalleriyle buluşturacak ve eğitim bursu vereceğiz, dernek ofisimiz bize kuruluşumuzdan bu yana desteğini bizlerden esirgemeyen Tome Danışmanlığın kurucusu Emirhan Aydın ile ortak kullandığımız Kardeşler İş Merkezi dir dedi.
Kadının hayatında çalışmak erkeğin görevi olarak görünüp, kuş misali ev görünümlü bir kafese kapatılıyor. Ne zaman, eşiylen kavga edip de, evinden ayrılmak istese damgalı pozisyonuna düşürülüp psikolojik olarak eve kalmaya zorlanılıyor. Çoğu kadın özgürlüğünün sınırlı olduğuna inanarak, varlığını inkâr edip, kendisinin de bir birey olduğunu unutuyor, amacımız ulvi değerlerinden ödün vermeden, haysiyet ve şerefiyle bütün olumsuzluklara karşı göğüs germeyi bilen bu kadınlarımıza maddi anlamda bir katkıda bulunmaktır.
Çorlu Orion AVM 29-30-31 Ekim ve 1 Kasım tarihleri arasında düzenlemiş olduğumuz bu özel kermeste Çorlu halkımızı yanımızda görmekten dolayı çok mutlu olduk dedi.
HABER VE FOTO:SAMET AKSOY

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...