***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

5 Eylül 2009 Cumartesi

TAGİD`den İftar Yemeği


Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) tarafından düzenlenen iftar yemeğine İstanbul`da ki iftar programının ardından gecikmeli de olsa Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'da katıldı.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu AK Parti`nin doğudaki oy oranının da MHP ve CHP`nin oy oranı seviyesine gerilemesi durumunda DTP`nin gelecek dönemde ana muhalefet partisi olarak meclise girebileceğini söyledi. TAGİD tarafından Çorlu`ya bağlı Vakıflar Köyü`nde yer alan Shiva Et Lokantası`nda düzenlenen iftar yemeğine AK Parti`nin İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ve Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut gecikmeli de olsa katıldılar. TAGİD`in iftar yemeğine katılan konuklara yönelik olarak konuşma gerçekleştiren AK Partili vekiller demokratik açılımla ilgili olarak açıklamalarda bulundular. İstanbul`da katıldığı iftar programının ardından Çorlu`ya gelerek TAGİD`in davetine icabet ettiğini belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, demokratik açılım konusunda AK Parti`nin görüşleri konusunda açıklamalarda bulundu.
70 milyon insanımızla kardeşlik, birlik ve beraberlik kimsenin vazgeçemeyeceği konulardır diyen Müezzinoğlu; Ülkemizin birlik ve beraberliğinden, ay yıldızlı bayrağımızın altında hür ve bağımsız yaşamaktan asla vazgeçemeyiz. 20 – 25 yıldan beri var olan sorunlar hala devam ediyorsa siyasette çözüm üretilememesindendir. Bunlara çözüm üretmek siyasetin, siyasetçinin görevidir. 20 25 yıldan bu yana hadiseyi büyük oranda Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerine havale edilerek yaşadık. Kan ve gözyaşı sürekli devam etti. 1970- 80 döneminde de benzer konular yaşandı. Salonun bir tarafında oturanlar faşist milliyetçileri diğer tarafında oturanlar da komünistler olarak adlandırıldı. 10 yılda 10 bin gencimizi kaybettik. Ardından 12 Eylül Askeri Darbesi geldi. Darbeden sonra olaylar çözüldü. Ancak geçen 10 yılda bedel ödendi. Bu bedeli anneler – babalar ödedi. Siyasetçilerin hiç biri bedel ödemedi. O dönem siyaset yapanlardan biri hak baki oldu diğeri ise hayatta hala siyasette ‘nereye gelirimin’ hesaplarının peşinde. 10 bin gencimiz hayatta olsaydı içlerinden nice işadamı, siyasetçi, bilim adamı çıkmaz mıydı? dedi.
Müezzinoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;Doğuda CHP`nin 20 yıldan bu yana oy oranı % 4 5 civarında seyrediyor. MHP`nin bölgedeki oy oranı % 1,5. Diyarbakır`da CHP % 0.5, MHP ise % 0.2 oy alıyor. Ancak AK Parti o bölgede % 54 oranında oy aldı. Siirt AK Parti ve Recep Tayip Erdoğan`a % 84 oy verdi. AK Parti`nin % 54 olan bölge ortalamasının yanında CHP ve MHP`de Türkiye ortalamalarının yarısı kadar oyları o bölgeden alsaydı % 75 - % 80 oy ederdi ki DTP diye bir partinin meclis grubu olmazdı. AK Parti`nin de oy oranları CHP ve MHP`nin seviyesine gelirse, DTP gelecek dönemde meclise ana muhalefet partisi olarak girer birileri de bu salonlarda milliyetçilik yapar.
TAGİD`in iftar programına gecikmeli de olsa katılan ve konuşma gerçekleştiren İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ise TAGİD`in iftarının adeta bütün Çorlu`yu bir araya getirdiğini belirtti ve İftarlar ülkemizde gelenek halini aldı. Birlik ve beraberliğin, güzel şeyleri konuşmanın mekanları iftar sofraları oluyor. Bu geleneğin devamını umuyorum dedi.
Türkiye`nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirten ve demokratik açılım süreci ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Akbulut; Ülkemizde terör sıkıntısı 30 yıldır devam ediyor. Terör olaylarında 35 bin insanımız hayatını kaybetti. Ülkemizin bu olayları kaldırmaya artık takati kalmadı. 300 milyar doları aşkın para harcadık. En önemlisi de şahitlerimizden ötürü analar ağlıyor. Bu ızdırap, bu kan, bu göz yaşı durmalı bu sorun bir an evvel çözülmeli. Bu ortak bir sorundur, ülkenin sorunudur. 300 350 milyar dolar ülkemizde kalsaydı doğusu ile batısı ile ne hale gelirdi. Ülke olarak muhalefetiyle iktidarıyla tüm siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla bu sorunun bitirilmesinden yana hükümetimiz tavır koydu. Yıllarca yapılan yanlış politikalar nedeniyle düşmanlık tohumları ekildi ama şimdi çok ciddi çalışmalar var bu çalışmalara sizlerin de katkı vermesini istiyoruz şeklinde konuştu. Çorlu`da yapılan çalışmalarla ilgili olarak da bilgiler veren Akbulut; Çorlu Havaalanından uçak seferleri başlamadan önce Anadolu Jet firması sürekli olarak zarar edeceğini düşünüyordu. Ancak % 30 doluluk oranıyla başlayan uçuşlarda şimdi % 80 90 doluluk oranına ulaşıldı. 115 kişilik uçaklar en az 100 kişiyle sefere çıkıyor. Çorlu her konuda olduğu gibi bu konuda da bizi mahcup etmedi. Devlet Hastanesi inşaatı hızla devam ediyor. Okul konusunda da ciddi mesafeler alındı. 550 600 derslik yapıldı. Sınıflar normal hale dönmeye başladı. En önemli sorunlardan biri olan Çorlu Tekirdağ yolunda Çorlu Şerefli yolunun plan ve projeleri yapıldı. Büyük istimlak ve güzergah değişikliği nedeniyle uzun sürdü ama çözüldü. Hükümetimizin Çorlu ve bölgeye önemli yatırımları oldu bu yatırımlar devam edecek dedi.
TAGİD`in düzenlediği iftar programında bulunmaktan büyük zevk aldığını belirten Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ise konuşmasında; TAGİD esasında zaten işadamları arasında var olan dostluk, kardeşlik ve işbirliğine katkıda bulunuyor. Yurt dışı fuarlara katılarak ilimizi ve ilçelerimizi temsil ediyorlar hem de sorunlarımıza çözüm arıyorlar bu bakımdan da kendilerine teşekkür ediyorum dedi.
Çorlu`nun en genç kuruluşlarından biri olan TAGİD`in yöneticilerine böyle bir iftar sofrası tertipledikleri için teşekkür ve takdirlerini ileten Çorlu Kaymakamı Ali Dursun da TAGİD üyelerine iş hayatlarında başarılar dilediğini söyledi.
TAGİD`in geleneksel hale gelen iftar sofrasında yeniden bir araya gelmekten büyük onur duyduklarını belirten TAGİD Yönetim Kurulu Başkanı Talat Kılıç da; Derneğimiz henüz 3 yaşında çok genç bir dernek ancak genç olmamıza rağmen 95 üyemiz bulunuyor ve üyelerimizle Çorlu`da 9 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Faaliyet alanlarımız çok geniş bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. Geliştirdiğimiz proje ile AB`den 240 bin avro bağış aldık. 650 metrekare büyüklüğünde yeni yerimize taşındık şeklinde konuştu.
TAGİD`in yeni üyelerine sertifikalarının da verildiği iftar yemeğinde Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Yemişçi`ye günün anısına şilt verildi.

KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...