***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

7 Ağustos 2009 Cuma

Serkan Karagöz Engelliler okulu yapıyor


Çerkezköy ve Trakya’nın saygın ve sevilen iş adamlarından olan Dekor Düğün Sarayıve Dekor Emlakçılığın sahibi olan Çerkezköy Emlakçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Karagöz okul yapma hayalini Eğitilebilir Engelliler Okulu yaptırarak gerçekl
--Serkan Karagöz, “Çerkezköy’e okul yaptırmak benim ve eşimin en büyük hayali idi.Engelliler içinde bir okula ihtiyaç duyulduğunu bildiğimiz için şimdi bu hayalimizi engellilerin eğitimini sağlamak için bir okul yaparak gerçekleştirecek olmaktan çok mutluyuz”dedi.
Çerkezköy’ün ve Trakya bölgesinin sevilen sayılan iş adamlarından Dekor Düğün Sarayı ve Dekor Emlakçılığın sahibi ve ayni zamanda Çerkezköy Emlakcılar Derneği Başkanı olan Serkan Karagöz yıllarca bir okul yapma hayalini gerçekleştiriyor.Serkan Karagöz’ün bu yöndeki hareketi engelli ailelerinin de en büyük özlemi gerçekleşiyor. Çerkezköylü iş adamı Serkan Karagöz, gazetemize yaptığı açıklamada yapımını üstleneceği Çerkezköy Eğitilebilir Engelliler İş Okulu için bütün hazırlıklarını tamamladığını, Tekirdağ Valiliği ile imzalanacak protokolün ardından ertesi gün, inşaat çalışmalarına başlayabileceğini açıkladı. Serkan Karagöz 5 katlı okul binasının projesinin hazır olduğunu, söz konusu okulda, zihinsel engelli öğrencilere, temel eğitimin yanı sıra mesleki becerilerin de kazandırılacağını belirtti.
Çerkezköy Eğitilebilir Engelliler İş Okulu’nun yapımını üstlenen Serkan Karagöz, okulun bir an evvel hayata geçirilmesi yönünde yetkililerle temas halinde olduğunu da özellikle ifade etti.

SERKAN KARAGÖZ, “TEKİRDAĞ’IN ÜÇÜNCÜ OKULU OLACAK”
Dekor Düğün Sarayı ve Dekor Emlakçılığın sahibi ve ayni zamanda Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Gazetemiz Temsilcisi Seyit Süren’e yaptığı açıklamalarında yıllardır Çerkezköy’e bir okul yaptırma hayalinin olduğunu belirtti. Serkan Karagöz, “Çerkezköy’e güzel bir okul yaparak Çerkezköy’e en iyi şekilde hizmet etmek benim en güzel düşünce kaynağımdı. Yıllardır eşimle birlikte bu okul için birikim yaparak yol aldık ve artık bu okulu yaptırmaya karar verdik” dedi. Karagöz, İlk önce bir İlköğretim Okulu yaptırmayı düşündüklerini ancak, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i Çerkezköy’ün bir zihinsel engelliler okulu ihtiyacını dile getirmesi üzerine ilköğretimden vazgeçerek zihinsel engelliler okulu yaptırmaya karar verdiklerini belirtti. Serkan Karagöz, “Çerkezköy’de zihinsel engelli çocuklar ve aileleri sıkıntı içinde. En yakın okul Çorlu ve Tekirdağ’da. Çerkezköy’de yapılacak olan okul Tekirdağ’ın üçüncü zihinsel engelliler okulu olacak” dedi.

KARAGÖZ, “ENGELLİ ÇOCUKLARI GÖRÜNCE DUYDULANDIK”
Okulun yapılmasında Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in büyük payı olduğunu da belirten Serkan Karagöz, “Belediye Başkanımız Ali Ertem düşüncemizi Çerkezköy Kaymakamı A.Akın Varıcıer’e de iletti. Kaymakam Bey de bu olaya sıcak baktı. Kaymakamımız Varıcıer de bu düşüncemizi, bir süre önce Konya Valiliği'ne atanan Tekirdağ Valisi A.Nezih Doğan’a iletti. Ve kısa bir süre sonrada Vali Bey'in daveti üzerine Tekirdağ’daki engelliler okulunu gezdik. Tekirdağ’daki engelli çocukları görünce eşimle birlikte çok duygulandık. O gün okulu gördükten sonra ‘Çerkezköy’e neden yaptırmayalım’ dedik ve kararımızdan emin olduk.Bu yönde bir okul yaptırmayı kesinleştirdik”dedi.

KARAGÖZ, “OKUL YERİNİ BELEDİYE VERECEK”
Vali A.Nezih Doğan’ın tayini çıktığı için Tekirdağ’ın yeni Valisi Zübeyir Kemelek ile yola devam edeceklerini belirten iş adamı Serkan Karagöz, okulun yer tahsisinin Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılacağını da ifade etti. Gerekli yasal prosedürlerin devam ettiğini da belirten Karagöz, okul inşaatı için Çerkezköy ve bölgenin saygın müteaahitlerinden olan İnşaat Mühendisi Şahin Baysak ile de el sıkışarak anlaştığını, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ile görüşüldükten sonra en kısa zamanda protokolün imzalanacağını ve okul inşaatına başlayacağını söyledi.

SERKAN KARAGÖZ, “PROTOKOLÜN HEMEN ARDINDAN İNŞAAT BAŞLAYACAK”
Serkan Karagöz,“Ben hazırım, protokolün imzalanmasını bekliyorum” derken okul yaptıracak olmanın heyecanı içindeydi.Serkan Karagöz, “Protokolün imzalanmasının ardından ilk kepçe vurularak inşaata başlayacağız. Öğrencilerin seviyelerine uygun, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yapabilecekleri bir iş ve mesleğin temel becerilerini kazanmalarını sağlamak, kendisine, ailesine ve topluma yararlı, üretici birer yurttaş olarak yetişmelerine yardımcı olmak amacıyla bu yolun yapılmasını gerçekleştirmek için yola çıktım”dedi.

KARAGÖZ, “OKUL BEŞ KATLI VE SON DERECE MODEN OLACAK
Çerkezköy ve bölgenin sevilen sayılan iş adamı Serkan Karagöz,okulun bodrum ve dört kat olmak üzere toplam beş kattan oluşacağını belirtti ve okulda yer alacak bölümleri de şöyle sıraladı: “Ağaç işleri, araç gereç odası, bilgisayar laboratuarları, bireysel eğitim sınıfları, çok amaçlı salon, el sanatları atölyesi, etkinlik köşesi, fizyoterapi, galoş, giriş katı, görsel sanatlar sınıfı, izciler, okul öncesi, rehberlik servisi, revir, seramik, sınıflar, spor odası, teknoloji tasarım, yemekhane ve yaşam evi” dedi.

SERKAN KARAGÖZ,“YOKLUKTAN BU GÜNLERE GELDİM”
Serkan Karagöz çocukluğunun fakirlik içinde geçtiğini ve o yıllarda marangozluk yapan babası ile birlikte talaşın içinde büyüdüğünü belirterek, “Biz aman aman varlıklı bir aile değildik.Yokluktan bugünlere geldiğim için o günlere sahip çıkarak bu okulu yaptırmaya karar verdim. Bizleri ailesine, vatana ve millete hayırlı ve duyarlı bir şekilde yetiştiren anne ve babama da emeklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.Her zaman onlara layık bir evlat olmaya çalıştım ve çalışıyorum” dedi.

SERKAN KARAGÖZ, “OKUL 700 METREKARE ALAN ÜZERİNE YAPILACAK”
Dekor Düğün ve Dekor Emlakçılığın sahibi ve ayni zamanda Çerkezköy Emlakçılar Dernek Başkanı Serkan Karagöz,yapacağı Zihinsel Engelliler okulu binasının 700 metrekare alan üzerine oturtulacağını ve inşaatın tamamının 4000-5000 metrekareyi bulacağını belirtti. Okulun kaba inşaatı ile binanın çatısını, sıvasını yapacağını belirten iş adamı Serkan Karagöz, okulun tefrişatının ise İl Özel İdaresi tarafından karşılanacağını söyledi.

HABER VE FOTO:Seyit SÜREN

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Keşke, bu işi müteşebbis özel eğitimci bir kardeşimiz başlatmış olsaydı. Zira Türkiyenin diğer şehirlerindE bunun örneklerini gördük. Bu işten para kazanacaklarını sanan bir kısım paratörler yanıldılar. Nasıl olsa para devletten geliyor, paramıza para katarız dediler. Ama hiç biri paralarına para katamadılar, hüsrana uğradılar. Zira bu para irinli bir para idi. Engelli üzerinden para kazanmayı Allah nasip etmezdi. Başlangışta kazanıyor gibi görünüp bir Kurum yetmez iki olsun, o da yetmez üç olsun, o da yetmez dört olsun diyenler bir süre sonra güme gittiler. Anlayacağınız bu iş para kazanmak için yapılmaz, gönül işi olarak hizmet için yapılırdı. Bu kardeşimiz iyi niyetle böyle bir işe girişmiş belki ama keşke bu işi eğitimcilere bıraksaydı daha iyi yapmış olurdu diyorum ben. Herkes bildiği işi yapmalı, değil mi? Giriştiği ama bilmediği işler yüzünden asıl işinden olan sayısız insanlar var malum. Bu kardeşimiz madem emlakçılıkta oldukça başarılı, orada yola devam demeli, başka bilmediği işlere yönelmemeli bence. Çerkezköyümüze hayırlı olsun gene de. Selamlar...

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...