***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

30 Ağustos 2009 Pazar

Çorlu`da 30 Ağustos Coşkusu Askerin ‘Üniter Devlet’ Mesajı






30 Ağustos Zafer Bayramı`nın 87. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü Çorlu`da törenlerle kutlandı.
Sabah saatlerinde Atatürk Meydanı`nda yer alan Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan törenlerde daha sonra 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ümit Dündar Subay Orduevi`nde tebrikleri kabul etti.
Kutlamalardaki resmigeçit töreni ise Omurtak Caddesi`nde yapıldı. Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ümit Dündar ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan`ın Atatürk Meydanı`ndan başlayarak cadde boyunca sıralanan vatandaşlar ile askeri birliklerin bayramını kutlamasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan 5. Kolordu Komutanlığı personeli Yüzbaşı Erhan Yahşi ‘üniter devlet’ mesajı verdi.
Tek bir ülke üzerinde, tek bir milletin tek bir egemenliğe tabi olması anlamına gelen üniter devlet vurgusunu konuşması içerisinde sık sık tekrarlayan Yüzbaşı Yahşi, 30 Ağustos zaferinin Türk ordusunun yüksek kudret ve kararlılığının bir göstergesi olmakla kalmadığını, ulusal birlik ve beraberliğinin ne kadar büyük olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. 30 Ağustos zaferinin milletimiz açısından var oluş, diriliş ve özgürlüğünü devam ettirme yönlerinin yanı sıra 2 önemli yöne daha vardır diyen Yahşi; “Bunlardan birincisi 30 Ağustos Zaferinin ardından Türkiye`nin bir kültür devrimi yaparak çağdaş dünyaya kararlı adımlarla yürümeye başlamasıdır. 30 Ağustos da sadece var olma mücadelesine bağlı bir zafer kazanılmamış bu zafere müteakip kurulan Türkiye Cumhuriyeti Atatürk önderliğinde laik, ulus devletine dönüşümü sağlayarak bir devrim gerçekleştirmiştir. 30 Ağustos Zaferinin ikinci önemi ise Ordu – Millet dayanışmasının en üst seviyede gerçekleşmesi ve milletimizin bu var olma mücadelesinde topyekûn bir bütün olarak yerini almasıdır. Nitekim Ulu Önder Atatürk 10. Yıl Nutkunda ‘Az zamanda çok büyük işler yaptık bu işlerin en büyüğü temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyetidir. Bundaki başarıyı Türk Ulusunun ve onun değerli ordusunun bir ve beraber olarak azimle yürümesine borçluyuz demektedir. Atatürk`ün burada vurguladığı gibi Türk ordusu milletin ordusudur. Ordu demek millet demek, millet demek ordu demektir” dedi.
Yüzbaşı Erhan Yahşi sözlerini şöyle sürdürdü; “Türk ordusu tarihin her döneminde, gücünü milletinden almış kendisini milletin hizmetine adamış, milletini ve onun devletini canından aziz bilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin milletiyle olan bağını, ona olan muhabbet ve sadakatini ancak tarihini özümsemiş bu milletin evlatları bilir. Bu yüzden yüce Türk ulusu da ordusunu kendi gözü gibi korur, evladı gibi sever. Ordusuyla gurur duyar onu güçlü kılar çünkü bu millet bilir ki güçlü ordu caydırıcılık demektir. Caydırıcılık güven getirir. Güvenlik ortamı varsa ekonomik ve kültürel gelişme olur. Bugün ekonomik ve kültürel anlamda ülkemizi düne göre gelişmiş hissediyorsak bu bilgi çağının bilim ve teknoloji alanlarındaki gelişmelerinden yararlanarak yeteneklerini daha üst seviyelere taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerinin her zaman, her yerde vatanımız ve Cumhuriyetimizi koruma kararlılığından kaynaklanmaktadır. Bu yapısıyla Türk ordusu dosta güven, düşmana korku vermektedir. Dün yokluk ve kıtlıklar içinde canını seve seve feda ederek, milletiyle birlikte bağımsızlık savaşı veren ve bu savaştan zaferle çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri bugünde Türkiye Cumhuriyetinin ulus devlet, üniter devlet ve laik devlet yapısını korumaya kararlıdır.”
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın ardından tören birliklerinin geçişi ile resmigeçit töreni sona erdi. Yüzde 100 Türk sermayesi ve Türk mühendisliği ile üretilen askeri araçların da katıldığı geçit töreninde Mehmetçikler her zaman olduğu en büyük alkışı aldı.




HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...