***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

30 Ağustos 2009 Pazar

CHP, AK PARTİ’NİN TARIM POLİTİKALARINDAN ŞİKÂYETÇİ…

Haber: Metin KARAKUŞ
CHP Babaeski İlçesi Yönetim Kurulu Üyesi ve çiftçi Abdullah Eraslan, büromuzda yaptığı ziyarette, AK Parti İktidarının uyguladığı Tarım Politikalarından şikâyetçi olduğunu belirtti.
İlçenin Yeniköy’ünde ikamet eden ve çiftçilikle geçinen ve CHP Babaeski İlçesi Yönetim Kurulu Üyesi olan Abdullah Eraslan, AK Parti iktidarının tarım politikasından çok şikâyetçi olduğunu belirterek, muhabirimize şunları söyledi;
“Tarım insan yaşamının olmazsa olmazlarından biridir. Tarım üreticilerine, efendi dediğimiz bu insanlara, daha saygılı olmak gerekirken, ürettiklerini pazarlaması aşamasında ona yardımcı olmak, onun işini kolaylaştırmak gerekirken, bu sezonda, tam tersini yaşadık. Bu sezonda Trakya’da buğday verimi çok düşük gerçekleşti. Hükümet bu durum karşısında üreticiyi koruması gerekirken bir darbe de o vurdu. AK Parti Hükümeti’nin verdiği taban fiyat 4–5 yıl öncesinin fiyatıdır. Ancak ekim sırasında toprak altına atılan gübreler de ateş pahasıydı. 20/20 dediğimiz gübre 500 TL iken bize 1400 TL’ye satıldı. Bu fiyat üzerinden borçlandık. Ardından gübre yine aynı fiyata çekildi. Ama bizim borcumuz 1400 TL üzerinden geçerliliğini koruyor. Bu acımasızlıktır. İnsafsızlıktır. Bu acımasız vurgundan kimler palazlanıyor? Çok merak ediyorum. Biz köylüler çok sakin ve uslu insanlarız. Yudumumuzu ağzımıza atarken, üstüne konan sineğe bile dokunmayız. Ancak yanlış anlaşılmasın. Canımıza tak deyince de tepkimiz sert olur. Çiftçinin kara gün dostu denilen TMO üreticiden buğday alımını zorlaştırmak için çaba harcıyor. Önce buğday dolu arabanla 4–5 kilometre dışarıda olan borsaya gidip, kalite tahlili yaptırıyorsun. Günün orada geçiyor. Fiyat belirlendikten sonra, yine TMO’ya dönüyorsun. Orada da sıraya giriyorsun. Ofis’te alımlar yavaş seyredince bir günün de orada geçiyor. Bu arada köyde işler kalıyor. Bundan yılgınlık duyanlar da doğruca tüccara gidiyor. Ucuz buğday satmak zorunda kalıyor. Sistem böyle kurulmuştur. Ürettiğimiz buğday, yemlik buğday olarak değerlendiriliyor. Fiyatı daha da azalıyor. Bizler, tarım girdilerinin çiftçiyi zarar ettirecek boyutta arttırılmasına karşıyız. Ürün bedellerinin buna göre ayarlanmasını istiyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisi’ni satmaya çalışmak yerine biz daha da yararlı hale getirilmesini beklemekteyiz. Borsa’nın aradan çıkarılarak doğrudan Ofisi tarafından değerlendirme yapılmasını istiyoruz. Ofis’in günümüzün koşullarına uygun, modernleşmesini, teknolojisinin geliştirilmesini bekliyoruz. Türk çiftçisinin Atatürk’ün özlediği gibi, gerçekten efendi gibi yaşamasının sağlanmasını istiyoruz. Ben Ülkede ki sorunların tek çözümünün CHP’nin iktidara gelmesi ile halledileceğine inanıyorum.”

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...