***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

20 Temmuz 2009 Pazartesi

Dalgıç 3,5 ayı değerlendirdi

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağ Belediye Başkanlığı’nda geçirdiği 105’inci günün ardından gazetecilerle bir araya gelerek süreç içinde gerçekleştirdikleri hizmetleri ve projeleri aktardı. Başkan Dalgıç, daha önce bir toplantıda sarf ettiği ‘avantacı basın’ sözünün yanlış anlaşıldığını belirterek, konuyla ilgili üzüntülerini dile getirdi.
Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, göreve geldiği 3,5 ayı değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi. Tekirdağ Belediyesi Meclis Salonu’nda önceki gün gazetecilerin karşısına geçen Dalgıç’a Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcıları Eyüp Yiğiter ve Haldun Güler eşlik etti.
Başkan Adem Dalgıç, toplantının açılışında gerçekleştirdikleri hizmetleri aktardı. Dalgıç, 3,5 aylık başkanlığı döneminde kentte, eski belediye yönetiminin yarım bıraktığı sahildeki su tahliye sisteminin tamamlandığını, çevre yoluna entegre yeni imar yolları için çalışmaların sürdürüldüğünü, kent genelinde 16 bin ton asfaltlama yapıldığını aktardı.
Sağanak yağışların ardından sahil yolunda oluşan birikintiyi engellemek için tespitler yapıldığını aktaran Dalgıç, birikintiyi engellemek için mevcut altyapıya uygun yeni su tahliye sistemleri için çalışmalara başladıklarını aktardı. Başkan Dalgıç, kentin büyük bir bölümünün Sit alanı olmasından dolayı bazı çalışmaların yavaş gerçekleşmek zorunda olduğunu aktararak, “Özellikle bedesten ve civarında yapmayı düşündüğümüz bazı değişiklik projelerimiz için yetkili kurullardan kararların çıkmasını bekliyoruz.” diye konuştu. Sahil bandındaki düzenlemelerin tek tek yapılamayacağını bunun hem zaman hem de iş gücü çıkaracağını anlatan Dalgıç, sahilin tamamı için bir düzenleme projesini hayata geçireceklerini aktardı.
Kanalizasyon arıtma sistemi için geçtiğimiz günlerde Ankara’da görüşmeler yürüttüğünü söyleyen Dalgıç, Dünya Çevre Fonu’ndan yararlanmak için projeyi fonun kabul edeceği forma kavuşturmak için çalışmaları sürdürdüklerini vurguladı. Dalgıç, Muratlı yolu üzerinde yapımı sürdürülen 10 bin tonluk su deposunun çok yakında hizmete gireceğinin müjdesini vererek, “Hürriyet Mahallesi’nde de 5 bin tonluk su deposu için ihale aşamasına geldik. Ayrıca çevre yolundaki su ve kanalizasyon çalışmaları da sürüyor.” şeklinde konuştu.
Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, mali durum hakkında da bilgiler vererek, belediyenin 68 milyon borcu olduğunu söyledi. Dalgıç, “Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının resmi kurum borçlarını ödedik. TREDAŞ, Maliye ve SGK borçlarımız düzenli olarak ödeniyor. Şu ana kadar resmi kurumlara 4 milyon lira belediyenin kasasından ödeme yapıldı.
Belediyemizden çok sayıda alacaklı vardı. Büyük borçlularımız protokole bağlandı 10 bin liraya kadar olan özel borçlar ödendi. Toplam 150 şirket yada kişiye 5 milyon 467 bin lira ödeme yaptık. Personel maaşlarını düzenli olarak ödüyoruz. Gelir gider dengesini kontrol altına aldık.” şeklinde konuştu. Dalgıç, Tekirdağ Belediyesi’nin stratejik plan çalışması kapsamında şehrin gelecek ve vizyonu için Sivil Toplum Kuruluşları ve resmi kurumlarla işbirliği ve çalışmaların sürdüğünü de belirtti.
TEKİRDAĞ SPOR İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATTIK
Tekirdağspor için kongre kararı alındığını 10-15 gün içinde seçilecek yeni yönetimle beraber çalışmalar yürüteceklerini belirten Dalgıç, TRAKAB çalışmalarına da değinerek şunları söyledi: “Biliyorsunuz TRAKAB görüşmelerine vakıf iki valimiz tayinleri dolayısıyla ayrıldılar. Yerlerine gelen valilerimiz görevlerine başladılar. Ancak onların konuyla ilgili yaklaşımları nasıl olacak onu bilemiyoruz. TRAKAB ile ilgili süreci zaman gösterecek.”
Dalgıç’ın konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde CHP Merkez İlçe toplantısında sarf ettiği “Avanta vermediğimiz için aleyhimizde yazıyorlar. Onların kimler olduğunu herkes biliyor. Hepiniz de biliyorsunuz” sözü ile kimleri kastettiğini ve avantacıların kim olduğunu açıklamasını isteyen bir gazeteciye Dalgıç, sözünün yanlış aksettirilmesinden dolayı üzüntülü olduğunu, sözleri içinden bazı bölümlerin alınarak değişik anlamlara çekildiğini belirterek, yanlış anlamadan dolayı özür diledi.
KAYNAK:TRAKYA GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...