***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

20 Temmuz 2009 Pazartesi

Çerkezköy Belediyesi ile DİSKe bağlı Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı


Çerkezköy Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

En düşük işçi aylığı 1.400 TL’ye yükseldi n Çerkezköy Belediyesi DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında 126 belediye işçisini kapsayan toplu iş sözleşmesi önceki gün düzenlenen törenle imzalandı.
Sözleşme ile işçilere yüzde 12 - 15 oranında zam yapılırken, alacakları ikramiye sayısı da 6'ya çıkarıldı.
İşçilere birçok sosyal hakkında tanındığı toplu sözleşme ile en düşük işçi aylığı 1400 TL'ye,
yükseldi.
Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde hazır bulunan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, sözleşmeyi en iyi nokta olarak değerlendirdi.
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem "Bu görüşmelerde ne biz işçilerden zam kırmaya çalıştık ne de sendika belediyeden zam koparmaya çalıştı" dedi.

Çerkezköy Belediyesi Disk’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında önceki gün imzalanan toplu iş sözleşmesi ile işçi ücretlerine ilk bir yıl için yüzde 12-15 zam yapıldı. Oldukça güzel bir havada geçen Toplu Sözleşme imza töreninde Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi’de hazır bulundu.
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZA TÖRENİNDE DİSK BAŞKANI ÇELEBİ BAŞTA OLMAK ÜZERE SENDİKA TEMSİLCİLERİDE HAZIR BULUNDU
Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda önceki gün düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza töreninde Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem,Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, DİSK Genel Başkan Yardımcısı İsmail Yurtsever, Genel İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici, DİSK Bölge Temsilcisi Arif Kuday, Genel-İş Trakya Şube Başkanı Alaaddin Öztürk, Genel-İş Yönetim Kurulu Üyeleri Salim Şen, Necmi Arda, Keşan Belediyesi İşyeri Temsilcisi Sabri Demirkol, Hasan Paket, Edirne Belediyesi İş Yeri Temsilcisi Gurbet Tutuşturan, Pınarhisar Belediyesi İş Yeri Temsilcisi Şenol Kılıçel ile Çerkezköy Belediyesi İş Yeri Temsilcileri Emin Yılancı ile Cevdet Halimoğlu ile işçiler hazır bulundu.
DİSK GENEL BAŞKANI SÜLEYMAN ÇELEBİ BAŞKAN ERTEM’İ
MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi imza töreni öncesi DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile sendikacılardan oluşan beraberindeki heyet Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler. Daha sonra Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen imza törenine geçildi. Burada düzenlenen törende ilk konuşmayı Genel-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Alaaddin Öztürk yaptı. Öztürk, konuşmasında toplu iş sözleşmesinde her iki tarafında ülkenin gerçeklerinden hareket ederek davrandığı belirtti. Öztürk, “İmzalanan toplu İş sözleşmesi herkese hayırlı olsun” diyerek konuşmasını noktaladı.
EROL EKİNCİ, “UYUMLU BİR SÜRECİ GERİDE BIRAKTIK’’
Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici de hem Çerkezköy Belediyesi’nin hem de sendikanın uyumlu bir görüşme sürecini geride bıraktığını belirtti. Hassasiyetler üzerinden önemle durulduğunun altını çizen Başkan Erol Ekici, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e de sözleşme sürecinde olumlu ve uyumlu yaklaşımı nedeniyle çok teşekkür etti.
DİSK GENEL BAŞKANI SÜİEYMAN ÇELEBİ, “SANAYİDE KIPIRDANMA ÇOK ÖNEMLİ’’
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in belediye başkanlığı döneminde üçüncü toplu iş sözleşmesini gerçekleştirdiklerini belirterek başladığı konuşmasında toplu iş sözleşmesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Toplu iş sözleşmesinin gerçekleşmesinde emeği geçenlere de ayrı ayrı teşekkür eden Başkan Süleyman Çelebi “Çok farklı bir dönemin içerisindeyiz. Bu kriz döneminden etkilenmemek söz konusu olamaz. Son verilen işsizlik rakamlarında 1 puanlık bir düşüş oldu. Benden yorum istediklerinde bu düşüşün inşaat sektöründeki canlılık, turizm ve hayvancılık sektörlerindeki canlılığa bağladım. Ancak bugün Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ile görüşmemizde kendisi bizlere sanayide de canlılık olduğunu söyledi. Bu son derece önemli bir haber. Bu kriz ortamında çok arkadaşımız işsiz kaldı, evine ekmek götüremedi’’ dedi.
DİSK BAŞKANI ÇELEBİ, “10-12 SAATLİK ÇALIŞMA SÜRESİNİN 8 SAATE İNDİRİLMESİ HALİNDE 2.5 MİLYON İŞSİZ İŞ SAHİBİ OLUR’’
Bu kriz ortamında iktidarın çözümler üretmesi gerektiğini de belirten Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi kendilerinin de çözüm ürettiğini söyledi ve tespitlerde bulundu. Başkan Süleyman Çelebi, ‘’Bu durum herkes üzerine yeni sorumluluklar yüklüyor. Bizler 1 saat çalışma saatinin geri çekilmesi ile 126 bin kişinin istihdam edileceğini söylüyoruz. Öyle ki 10-12 saatlik çalışma süresinin 8 saate indirilmesi halinde 2.5 milyon işsiz iş sahibi olacak. Bu yapılan araştırmaların sonunda elde edilen bir veridir ve gerçeği yansıtmaktadır’’ dedi.
BAŞKAN ÇELEBİ, “EN İYİ NOKTALARDAN BİRİ’’
Toplu iş sözleşmesindeki zam oranının açıklanmasını Ali Ertem’e bırakan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi sözleşmenin içeriği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Zam oranını ‘en iyilerinden bir nokta’ olarak değerlendiren Çelebi 2 yıllık toplu iş sözleşmesinde sadece ilk yılın zam oranının belirlendiğini ikinci yılın zam oranının ise piyasa koşullarına göre belirleneceğini söyledi. Disk Genel Başkanı Çelebi,‘’ilk bir yıl zam rakamlarını belirledik. Ancak ikinci yıl için zam oranını bu zor döneme bağlı olarak konulmadı. Bu şu anlama geliyor ki, piyasa şartlarının iyileşmesi durumunda zam oranı da bu iyileşmeye paralel olarak gerçekleşecektir. Bu çok önemli bir noktadır. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in işçiler için en iyisini yapacağına en ufak bir şüphem yoktur’’ dedi.
DİSK GENEL BAŞKANI SÜLEYMAN ÇELEBİ,‘’KATKI SAĞLAMAYA HER ZAMAN
HAZIRIZ’’
Değişen zamana uygun olarak belediye hizmetlerinde de değişikliler yaşandığını belirten Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi, belediye hizmetlerine katkı sağlamaktan kaçınmayacaklarını belirtti ve bu konuda üzerlerine düşeni yerine getirmeye her zaman hazırlıklı ve de hazır olduğunu söyledi.
Başkan Çelebi, ‘’Sayın belediye başkanımız ile sohbetimizde Çerkezköy ile ilgili gelişmelerden konuştuk. Kendisi hastane, okul gibi birçok projelerden bahsetti. Biz kendilerine her konuda elimizden gelen katkıyı yapmaya hazırız. Bundan asla çekinmeyiz. Bizlerin de yapabileceği katkı olursa bundan mutluluk duyarız’’ dedi.
BELERDİYE BAŞKANI ALİ ERTEM, “ASLA PATRON OLMADIM’’
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’de yaptığı konuşmasına İmza törenine katıldığı için DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’ye teşekkür ederek başladı. Başkan Ali Ertem, belediye başkanlığı döneminde işçiler ile ‘abi-kardeş’ ilişkisi içerisinde olduğunu ve ‘Asla patron olmadım’ dedi.
BAŞKAN ALİ ERTEM,”YOĞUN GÖÇ ALIYORUZ’’
Çerkezköy Belediyesi’nin imkanları çerçevesinde işçilere en iyisini sunmaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Ali Ertem, “Çerkezköy yerel yönetimler arasında en zor bölgelerden biri durumunda. Burası oranda yüzde 11.50 Türkiye’nin en yüksek ile göç alan bir bölgesidir.
Bu yoğun göç de beraberinde yatırımları gerektiriyor. Gelen göçlerin çoğunluğunu ise alt gelir grubundaki vatandaşlarımız oluşturuyor.
Bizlerin belediye gelirlerinin yüzde 25’ini genel bütçeden aldığı pay oluştururken, yüzde 75’ini ise öz kaynaklarımızdan elde ettiğimiz gelirler oluşturuyor. Bu kriz ortamında da gelirlerimizde büyük düşüşler yaşandı’’ dedi.
BAŞKAN ERTEM, “VİCDAN İZİN VERMİYOR’’
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, konuşmasını şöyle sürdürdü. Başkan Ertem, “Belediye olarak görevlerimizden biri tahakkuk eden gelirleri tahsil etmektir. Birikmiş alacaklar bulunuyor. Ancak bunlar alt gelir grubundan olunca vicdan izin vermiyor’’ diyerek belediye gelirlerindeki sıkıntıyı dile getirdi.
BAŞKAN ALİ ERTEM, “ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPTIK’’
Diğer meslek gruplarının toplu iş sözleşmelerindeki zam oranları ile karşılaştırılırsa yüzde 12’lik oranın önemli olduğunu belirten Başkan Ali Ertem, ‘’Bu özel dönemde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Şunu çok açık söyleyeyim ki ben sendika tarafında olsam, sendika da belediye tarafında olsa aynı zam oranında anlaşırdık. Bu görüşmelerde ne biz işçilerden zam kırmaya çalıştık ne de sendika belediyeden zam koparmaya çalıştı. Bu toplu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.
İMZALAR ATILDI
Oldukça olgun bir hava içinde geçen imza töreninde yapılan konuşmaların tamamlanmasının ardından toplu iş sözleşmesi alkışlarla imzalandı. Sendikacılarla belediyeciler el sıkışarak hayırlı olması temennisinde bulundular.
TOPLU SÖZLEŞMEDE ÜCRET ARTIŞININ
YANI SIRA 6 DA İKRAMİYE VAR
Genel-İş Sendikası ile Çerkezköy Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde sosyal haklarla birlikte yüzde 12 ile 15 arasında zam yapıldı. İlk bir yılı kapsayacak olan zam oranında işçilere 6 da ikramiye verilecek. Çerkezköy Belediyesi’nde 4, Ali Ertem döneminde ise 3’ncü toplu iş sözleşmesinde en düşük yevmiye oranı 51.50 TL’ye yükselirken, en düşük işçi aylığı ise 1400 TL’ye yükseldi.
HABER VE FOTO:Seyit SÜREN

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...