***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

31 Aralık 2009 Perşembe

Kazada Ölen Gençler Kusurlu Bulundu

Tekirdağ iline bağlı Çorlu`da geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen feci kazada hayatlarını kaybeden 4 genç Adli Tıp Kurumu tarafından kusurlu bulundular.

Kurumun 5. Trafik İhtisas Dairesi, ölen gençleri asli kusurlu saydı. Çorlu`da D-100 Karayolu Marmaracık Mevkii`nde 8 Şubat tarihinde meydana gelen trafik kazasında, bariyerlere çarpan ve alev alan otomobillerini söndürmeye çalışan iki kardeş, paniğe kapılınca Marmaracık Beldesi`nde ikamet eden arkadaşlarından yardım istemiş, yanan otomobili söndürmeye çalışan 4 genç yine bir başka arkadaşlarının kullandığı otomobilin çarpması sonucu feci şekilde can vermişti.
Olayda Sinan Caniaz`ın kullandığı 59 YN 890 plakalı otomobil kontrolden çıkarak bariyerlere çarpmış ve alev almış, sürücü Caniaz kardeşi Kenan Caniaz ile birlikte yanan otomobili söndürmek için Marmaracık Beldesi`nde ikamet eden arkadaşlarını telefonla arayarak yardım istemişti. Süleyman Hilmi Çakırlı ve Serkan Dikkaş da arkadaşlarına yarım için otomobilin yanına gelmiş, yanan otomobili söndürmeye çalışırken Çorlu istikametine seyreden 23 yaşındaki H.S.`nin kullandığı aracın çarpması ile yola savrulan gençler, Sinan Caniaz (23) Kenan Caniaz (19), Süleyman Hilmi Çakırlı (25) ve Serkan Dikkaş (22) hayatlarını kaybetmiş. Kazanın ardından durmayarak yoluna devam eden H.S.`nin otomobilinde, Sinan Caniaz`ın kopan kolu bulunmuştu. Kazadan sonra gözaltına alınan sürücü H.S.`nin 114 promil alkollü olduğu tespit edilmiş, H.S. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi`nde yargılanan H.S.`nin görülen son duruşmasında Adli Tıp Kurumu 5. Trafik İhtisas Kurumu`ndan beklenen rapor geldi. Raporda asli kusur ölen 4 gençte bulunurken 114 promil alkollü olarak araç kullanan ve 4 gencin ölümüne neden olan sürücü H.S. ise tali kusurlu bulundu. Daha önce polis tarafından yapılan inceleme ile Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin yaptığı keşifte ise araç sürücüsü H.S.`nin kusurlu olduğu belirtilmişti. Bunun üzerine Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi raporu bir kez daha incelemesi için Adli Tıp Kurumu 5. Trafik İhtisas Kurumuna gönderdi.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...