***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

21 Aralık 2009 Pazartesi

AK PARTİLİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ HANDAN VAR “TAHT VE RANT PEŞİNDE DEĞİLİZ İŞİMİZ HALKA HİZMET”

Çorlu’nun gündemi değişmeli. Belediye Meclisinde 8 ay boyunca toplantı gündem maddeleri ile alınan kararların %48’i İmar Plan ve Tadilatları hakkında oldu.
Çorlu’nun yerel yöneticileri olan bizler, ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızdan aldığımız sorumluluğa uygun hareket etmek durumundayız. Aksi halde kişisel görüşler doğrultusunda hareket edilirse ilçemize zarar verilir.
ÇORLU, BİRİNİN YAPTIĞINI ÖTEKİNİN BOZDUĞU “YAP-BOZ OYUNU”NDAN KURTULMALI
Bugüne kadar yapılmış olan birinin yaptığını ötekinin bozduğu yap-bozları artık Çorlu’da yaşamayalım. Planlar yap-boz oyuncağı değildir. Kentimizle ilgili alınacak her türlü konuyu, kararları Çorlu halkı ile paylaşmalıyız. Hesap verebilir, şeffaf belediyecilik bunu gerektirir. Doğru işlerin yapılmasına hep birlikte karar vermeliyiz. Birinin yaptığı doğruyu diğerinin de devam ettirmesini sağlamamız gerekir. Yoksa seçimde birlikte yönetmek vaadiyle gelip, seçildikten sonra halkın onayını almadan halkın parası ile işler yapmak, ya da yapılanı bozmak doğru değildir.
GÜNÜ KURTARMA ALIŞKANLIĞINDAN VAZGEÇİP ÇORLU’NUN GELECEĞİ PLANLAMALI
Yapılacak bütün hizmetleri, planlar bütünü içerisinde düşünüp ona göre yapmalıyız. Gelecekte burada yaşayan çocuklarımız veya torunlarımız, hatta torunlarımızın çocukları dahi bizim bugün yaptıklarımızı hayranlıkla izleyebilmeliler. Çağdaşlığımızı, ileri görüşlülüğümüzü alkışlayabilmeliler. Günü kurtarma adına yapılacak popülist politikalarla bu zamana kadar bir yere varılamamıştır. Bundan sonra da varılamayacaktır.
Çorlumuz, estetiğin ve toplumsal geleceğin ön plana çıktığı, günü kurtarma değil de, geleceği de düşünme anlayışının öne çıktığı bir mekanı yansıtmalı.
KENTİMİZ EVİMİZDİR
Kentlerimizi adeta yağmalanacak bir mal gibi görmemeliyiz. Herkes bir şekilde kendi çıkarını maksimize etmeye çalışmamalı. Amacımız kentimizin ortak çıkarını arttırma çabası olmalı. Bu anlayışı benimsememiz gerekir. Aksi halde ilçemizin yaşam alanları sırf birilerine rant sağlamak için heba edilir.
Bu vesile ile birlik ve beraberlik duyguları içerisinde yaşanabilir Çorlu için duyarlılığımızı kaybetmeyelim diyor ve şimdiden 2010 yılının hepimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

1 yorum:

cano dedi ki...

handan hn.çorluda yapılması gerekenler ıcın, duygu ve dusuncelerımıze ne guzel tercuman olmussunuz sızı kutlarım.Daha guzel gunlerde gorusmek dılegıyle.

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...