***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

15 Ağustos 2009 Cumartesi

Dolandırıcılığın böylesi görülmedi...

Kırklareli’ne bağlı Vize ilçesinde geçtiğimiz aylarda bir büro açan kişi ve yanındaki iki arkadaşıyla birlikte çiftçilerden toplam 2 bin ton buğday aldı.Ancak çiftçilere bir kuruş ödeme yapmadan buğdayları alarak kayıplara karıştılar. Vize’de açtıkları büro ile çiftçilerden buğday satın alan ve isminin Ahmet P. Olduğu belirtilen şahıs, yaklaşık 2 bin ton buğday satın alarak, parasını bir hafta içinde ödeyeceğini söyledi. Söz konusu büronun bir gece ansızın boşaltılması üzerine dolandırıldıklarını anlayan Vize'li çiftçiler, şimdi her yerde Ahmet P.ile arkadaşlarını arıyor

Edinilen bilgiye göre,Vize'ye bağlı 6 köyde 52 kişiden yaklaşık 2 bin ton buğday toplayan 3 kişinin, topladığı buğdayların parasını vermeden ortadan kaybolduğu iddia edildi. Ahmet P, iki arkadaşı ile birlikte Mayıs ayında Vize ilçesinde ''Çerkezoğlu Tarım-Tarım Ürünleri, Canlı Hayvan ve Hayvan Yemi Pazarlama'' iş yeri açtıktan sonra bölgede ticarete başladı. Vize ve köylerinde çok kısa sürede dostluklar kurarak kendisine güven sağladı. Ahmet P ve arkadaşları, buğday hasadının ardından Düzova, Müsellim, Hasbuğa, Okçular ve Akpınar ile Evrenli köylülerinde peşin para karşılığı küçük miktarlarda buğday toplamaya başladı.Ancak daha sonra topladıkları buğdayların parasını birkaç gün içinde ödeyeceklerini söyleyerek bir kuruş vermeden alıp gittiler.
ÜRETİÇİLERDEN 2 BİN TON BUĞDAY ALDILAR
Köylüler ile ilişkilerini geliştiren Ahmet P ve arkadaşları, aldıkları buğdayların parasını ''haftaya ödeyeceğiz'' diyerek, çek ve senet vermeden 52 kişiden tonu 420 ile 430 TL'den yaklaşık 2 bin ton buğday topladı ve daha sonra ortadan kayboldu. Paralarını almak için Ahmet P'nin iş yerine giden köylüler ise iş yerinin boşaltıldığını görünce dolandırıldıklarını anladılar. Vize İlçe Jandarma Komutanlığına şikayette bulunan 52 kişi, daha sonra Vize Cumhuriyet Savcılığına 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Vize Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kurt, yaptığı açıklamada, 52 kişinin savcılığa dilekçe vererek 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.
ÇİFTÇİLERE,'HAFTAYA ÖDERİZ' DEDİLER
Düzova Köyü Muhtarı Nevzat Güncan, yaptığı açıklamada, kendilerini dolandıran Ahmet P'ye, köylerinden peşin para ile buğday alacağını belirtmesi üzerine okul bahçesini ''Buğday alım yeri'' olarak göstererek yardımcı olduklarını belirtti. Ahmet P. ile 2 arkadaşının köylerinden ilk aldıkları buğdayların parasını peşin olarak ödediğini belirten Muhtar Nevzat Güncan, ancak daha sonra cuma günü ödeme yapacaklarını bildiren 3 kişinin, bir hafta içinde topladıkları buğdayı depodan kaldırıp köyden ayrıldığını bildirdi.Muhtar Güncan, ''Kendilerini telefonla aradığımızda sürekli olarak para bekledikleri söylediler ve bizi oyaladılar. Dolandırıldığımızı sonra anladık ve şikayetçi olduk. Sadece Düzova Köyü'nden yaklaşık 700-800 ton buğday alımı yaptılar. Yaptığımız araştırmalarda diğer köylerden de aynı yöntemle buğday toplamışlar. Yaklaşık 2 bin ton buğdayla ortadan kayboldular. Bu kişilere buğday veren köyümüzdeki çiftçiler çok perişan durumda'' dedi.
KÖY MUHTARLARIDA ŞİKAYETÇİ OLDULAR
Köy muhtarları dolandırıcıların bir an evvel yakalanmasını istediklerini belirttiler.Müsellim Köy Muhtarı Murtaza İtmiş de söz konusu kişilerin kendi köyünden yaklaşık 40-50 ton buğday topladığını ve paralarını vermeden ortadan kaybolduğunu ileri sürdü. Bu kişilerden şikayetçi olduklarını belirten Muhtar Murtaza İtmiş, bu kişilerin bir an önce yakalanmasını istedi.
HABER VE FOTO:Seyit SÜREN

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...