***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

31 Temmuz 2009 Cuma

Zabıtadan Dilenci Operasyonu

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Perşembe günü kurulan semt pazarında vatandaşların duygularını istismar ederek dilencilik yapan şahıslara yönelik operasyon düzenledi. Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Perşembe günleri kurulan semt pazarında oluşturulan yaya devriyeler ve özel ekipler dilenci avına çıktı. Halkın duygularını istismar ederek dilenen şahıslara yönelik olarak başlatılan çalışmalarda dilencilik yapan şahıslar tek tek tespit edilerek yakalandı. Semt pazarında gerçekleştirilen dilenci operasyonuna pazarcı esnafının da katkısı olurken, zabıta ekiplerine kimi zaman vatandaşlar alkışlarla destek verdi.
Sebze ve giyim bölümlerinde oluşturulan yaya devriyeler dilencileri tek tek tespit ederek gerekli yasal işlemin yapılması için diğer zabıta ekiplerinden yardım istedi. Semt pazarında gerçekleştirilen dilenci operasyonunda 3 kişi yakalanarak, Zabıta Müdürlüğüne götürüldü. Kabahatler Kanuna göre işlem yapılmak üzere yakalanan M. T (42), C. T. (28) ve A. Tnin (36) üzerinden toplam 26 TL para çıktığı öğrenildi. Yakalan 3 şahsa da kabahatler kanuna göre 69ar TL cezai işlem uygulandığı belirtildi. Öte yandan Zabıta ekip otosuna alınan ve yüzlerini kapamaya çalışan M. T. ve C. Tnin baba oğul olduğu öğrenildi. Dilencilik yaparken yakalanan her üç şahsında Çorlu dışından dilenmek için geldiği kaydedildi.
Duygu istismar eden kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyon sonrasında zabıta ekipleri; Vatandaşlarımız bu tür kişilere rağbet etmesinler, duygu istismarı yaparak dilencilik yapıyorlar. Çorluda dilencilik yapan şahıslara göz açtırmayacağız diye konuştular.
KAYNAK:AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...