***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

31 Temmuz 2009 Cuma

KEŞAN FESTİVALİ DEVAM EDİYOR




27 Temmuz 2009 Pazartesi günü başlayan 7.Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali etkinliklerine 30 Temmuz 2009 Perşembe günü yapılan etkinliklerle devam edildi.
Saat 15.00’re Kocaeli Bölge Tiyatrosu Kültür Merkezi’nde “Teneke Şövalyeler” adlı oyunu, saat 18.00’de de Şehitlik Parkı’nda Ay Dünya ve Güneş, Şarlo ve Kız, Ağustos Böceği ile Karınca adlı oyunu ve saat 20.00’de de Rasim Ergene Parkı’nda “Saraya Düşen Yıldız” adlı oyunu sergilediler.
Saat 17.00’de, Keşan Atatürk Stadı’nda Keşan Anafartalarspor ile Bulgaristan Dimitrovgrad takımları karşı karşıya geldiler. Karşılaşmayı Dimitrovgrad takımı 5-3 kazandı.
Saat 21.00’de Rasim Ergene Parkı’nda Kaos ve Rap Ambar adlı gruplar konser verirken yine aynı saatte Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde Kriminals, Roman Halk Dansları ve Batı Trakya Müzisyenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Saz Orkestrası konser verdi.
Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’ndeki etkinlikleri Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz ile 1000’e yakın izleyici izledi.
YAYLA’DA FESTİVAL COŞKUSU YAŞANDI…
30 Temmuz 2009 Perşembe günü festival etkinlikleri çerçevesinde etkinlikler gerçekleştirildi.
Saat 19.30’da KKTC, İspanya, Endonezya, Ukrayna ve BEFAD Ekipleri’nin oluşturduğu kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
Yürüyüşe Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, CIOFF Türkiye Genel Sekreteri Muammer Arslan, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın, Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demi ile Yayla Sahili’ndeki yazlıkçılar da katıldı.
Kortej sırasında yol kenarındaki yazlıkçılar ekiplere büyük sevgi gösterilerinde bulundular.
Saat 20.00’de Yyala Park’ta Endonezya, İspanya, BEFAD,Ukrayna ve KKTC ekipleri gösterilerini sundular.
Halk Oyunları ekiplerinin ardından Bulgaristanb Dimitrovgrad Caz Ekibi ve daha sonra da Yayla’daki gençlerden oluşan Erik Ağacı Grubu konser veriler.
Buradaki etkinlikler Yayla Sahili sakinleri tarafından büyük ilgi gördü.
Gösterileri yaklaşık 2500 kişi izlerken, konser alanın çevresindeki dükkan çatıları da adeta tribün gibi vatandaşlar tarafından dolduruldu.
Buradaki etkinlikleri de Küçükkarakaş, Arslan, Aydın ve CHP Keşan İlçe Başkanı A.Baki Topal’da izledi.
ENDONEZYA GECESİ
Etkinlikler kapsamında Keşan’ a gelen grupların kaldığı Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu’nda düzenlenen ülke gecelerinde Endonezya Gecesi düzenlendi.
Gecede Endonezya’ya özgü yemekler konuklara ikram edilirken, Endoneyz Grubu da gösterileri sundu.
Grup ayrıca tüm konuklara kendilerine ait bir dansı da öğreterek bütün gruplarla beraber bu dansı yaptılar.
Endonezya Gecesini Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Küçükkarakaş, Belediye Meclis ve Encümen Üyesi Mitat Beyazoğlu ile birlikte tüm grup temsilcileri izledi.
Gece geç saatlere kadar coşku içersinde geçti.


HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...