***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

21 Temmuz 2009 Salı

Sevgililer av tüfeği ile infaz edilmiş

Kırklarelinin Lüleburgaz ilçesi Tatarlar Köyündeki göletin yanındaki ağaçlık alanda başı kesilerek ve yakılarak öldürüldüğü iddia edilen kadın ve erkeğin av silahı ile öldürüldüğü netlik kazandı. Erkeğin başının kesilmediği, çürümeden ve hayvanların saldırısına maruz kalmasından dolayı koptuğu öğrenilirken, kadının cesedinin otopsi yapılmaya elverişli olduğu kaydedildi. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile öldürülen Özlem Işıkın eski sevgilisi M.U.S. (21) ile 3 arkadaşı gözaltına aldındı. Ayrıca Savcı Özlem Işık'ın anne ve babasından DNA örnekleri alınacaklarını kaydetti.
Kırklareline bağlı Lüleburgazın Tatarköy göletinde 15 Temmuz Çarşamba günü bulunan bayan cesedinden 1 gün sonra da 16 Temmuz Perşembe günü erkek cesedinin av tüfeği ile öldürüldüğü anlaşıldı.
Soruşturmayı yürüten Lüleburgaz Cumhuriyet Savcısı Murat Kayan Çiçek basında çıkan kesik baş cinayeti adlı haberlerin doğru olmadığını belirterek, 18 yaşındaki Özlem Işık ile 22 yaşındaki Ümit Öztürk av silahı ile öldürülmüş. Ümit Öztürkün başı kesilmemiş. Çürüdüğü ve hayvanlar tarafından saldırıya uğradığından dolayı başı kopmuş olabilir. Fakat Özlem Işıkın cesedi tam çürümemiş, otopsiye elverişli halde dedi.
Cesetleri öldürüldükten yaklaşık 1 hafta sonra bulduklarını söyleyen Cumhuriyet Savcısı Murat Kayan Çiçek, cinayetin nasıl olduğuna dair ellerinde somut bir delil bulunmadığını söyledi.
Savcı Çiçek öldürülen Özlem Işık ile Ümit Öztürkün telefon kayıtlarının incelenmesi için yazışmaların yapıldığını ifade etti.
Sevgililer cinayetinde DNA incelemesi Cumhuriyet Savcısı Murat Kayan Çiçek, iki sevgilinin öldürülmesi olayı ile ilgili gözaltına alınan eski sevgili Mehmet Uğur Işık'ın da aralarında bulunduğu 4 şüphelinin jandarmada ifadelerinin alındığını belirterek, Özlem Işık'ın anne ve babasından DNA örnekleri alınacaklarını kaydetti.
Özlem Işık ile askerden yeni dönen sevgilisi 22 yaşındaki Ümit Öztürk'ün öldürülmesi olayıyla ilgili soruşturma derinleştiren Cumhuriyet Savcısı Murat Kayan Çiçek, Lüleburgaz Jandarma Komutanlığı'nın oluşturduğu özel ekip tarafından yürütülen soruşturmada İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen cesetler henüz ailelerine teslim edilmedi dedi.
Öldürülen Özlem'in annesi Aynur Işık Daha yavruma doyamadım, kızımı diri diri yakmışlar. Bundan sonra en büyük isteğim, kızımın katilinin bulunup, bir an önce cezalandırılmasıdiye feryat etti. Tekstil fabrikasında çalışan kızının ekonomik kiriz nedeniyle işten çıkarıldıktan sonra Ümit ile tanıştığını kaydeden anne Aynur Işık, Katil ya da katiller bunu nasıl yaptı anlayamıyorum. Böyle bir gaddarlık olur mudedi.
Lüleburgaz Jandarma Komutanlığı ekipleri çifte cinayetin işlendiği Tatarköy göletinin çevresinde delil arama çalışmalarını dün de sürdürdü. Göletin ormanlık bölgesinde bulunan 39 SL 445 plakanın peşine düşen jandarma ekipleri sahibini de belirledi.
Plakanın başı kesilerek öldürülen Ümit Öztürk'e ait motosikletin olduğunun tespiti üzerine, dalgıç ekipleri olay yerinde bulunmayan motosikleti gölette aramaya başladı. İki sevgilinin geçtiğimiz hafta sonu motosiklete binerek göletin yanıdaki ağaçlık alana piknik için geldiklerini düşünülüyor. Bu arada Demirköy'e bağlı İğneada Beldesi'nde gözaltına alınan eski sevgili 21 yaşındaki Mehmet Uğur Işık'ın sorgusu da sürüyor.
Olay;
Lüleburgaza bağlı Tatarlar Köyü göleti yanındaki ağaçlık alanda iki sevgilinin vahşice öldürülmesi ilçede ve köyde günün konusu oldu. İnsanın kanını donduran cinayetin fail ya da faillerinin yakalanması için Lüleburgaz Jandarma Komutanlığı özel bir ekip kurdu. Başı kesilerek öldürülen ve 1.5 ay önce askerden dönen 22 yaşındaki Ümit Öztürk ile başında sigara söndürülüp sonra yakılan sevgilisi 18 yaşındaki Özlem Işık cinayeti ile ilgili olarak 4 şüpheli gözaltına alındı. Lüleburgaz Jandarma Komutanlığı ekipleri iki sevgilinin son yaptığı telefon konuşmaları ve mesajlarından yola çıkarak gözaltına aldığı ve adlarını açıklamadığı 4 şüpheyi çapraz sorguya aldı.
Gözaltına alınan şüphelilerden birinin vahşi cinayete kurban giden Özlemin eski sevgilisi olduğu ileri sürüldü. Olay yerinde elde ettiği delilerden yola çıkan Lüleburgaz Jandarma ekipleri eski sevgiliyi sahil kasabası Demirköye bağlı İğneada Beldesinde bir evde yakalayarak gözaltına aldı.
KAYNAK:www:habercorlu.com

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...