***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

21 Temmuz 2009 Salı

Malkaranın En Büyük Çiftliği, Artık Gönencede

Tekirdağ iline bağlı Malkara ilçesinin Gönence Köyünde bir araya gelen üreticiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Mülkiyetinde toplam 300 başlık Damızlık Süt Sığırcılığı Tesisi kurdu.
Seymendere mevkiinde, 10 bin 500 metrekare kapalı alana sahip ve 33 dönüm arazi üzerinde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının kredi desteğiyle Nisan 2008’de temeli atılarak inşasına başlanan tesisler Temmuz 2009’da tamamlandı.
DAMIZLIK GEBE DÜVE ALIMINA BAŞLANDI
Son teknolojiyle donatılmış, içinde “Sağmal İnek Ahırı, Su Deposu, Yem ve Ot Ürünleri, Slaj Çukuru, Süt Sağım Üniteleri, Süt Tankı (6 tonluk), Besi Ahırı, Gübrelik vb.” üniteleri bulunan tesislerde Damızlık Gebe Düve alımlarına 18 Temmuz 2009 Cumartesi günü başlandı.
Kooperatif ortakları “Nahid Güder – Sadri Tezel – Recep Çetin – Nahit Doğan – Bayram Ali Ayten” den oluşan bir komisyon tarafından 6 – 9 aylık Damızlık düve alımları yapılıyor. İlk olarak Hayrabolu / Umurbey’den alınan soy kütüğü belirli, aşıları tamamlanmış saf ırk, suni tohumlama belgeli 20 adet düve tesislere getirilerek dualar eşliğinde besi ahırına alındı.
Gönence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Salih Güneş, Yönetim Kurulu üyeleri Serkan Pınarcı ve İlhan Çetin ile ortaklar tesislerin faaliyete geçiş programında hazır bulundular.
PROJEMİZ MODERN SÜT SIĞIRCILIĞINDA
BİR ÖRNEKTİR
Devrim’e yaptığı açıklamada; Gönence halkının girişimleri sonucu önemli bir tesise kavuştuklarını belirten Kooperatif Başkanı Salih Güneş şunları söyledi.
Köyümüzden 45 kişi bu projeye ortak oldu. Milletvekillerimiz Ziyaeddin Akbulut, Prof. Dr. Necip Taylan ve Ak Parti İlçe Başkanı Ercan Kiremitçi’nin katkıları, Tarım Bakanlığının desteği ile tesislerimiz hayata geçmiş bulunmaktadır.
Devamlı bir Veteriner Hekim ile Ziraat Mühendisinin kontrolü altında başlangıçta Kültür ırkı 200 ineğin bulunacağı tesislerimizde günlük 5 ton süt almayı hedefliyoruz” dedi.
Projenin yöre insanına ve ilçe hayvancılığına hayırlı olmasını diledi.

KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...