***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

20 Haziran 2009 Cumartesi

TEKİRDAĞDAN KISA KISA

Buğday tarlasında yangın
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki yangında 20 dönüm buğday tarlası zarar gördü.
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki yangında 20 dönüm buğday tarlası zarar gördü. Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi arkasındaki buğday tarlasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredeki vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yangında 20 dönüm buğday tarlasının zarar gördüğü belirlendi.

Halk yolu kapattı,
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Yenice beldesinde bir grup, trafik kazalarını protesto etmek için eylem yaptı.
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Yenice beldesinde bir grup, trafik kazalarını protesto etmek için eylem yaptı. Yenice beldesi D-110 kara yolu üzerinde üst geçit yapılmasını isteyen yaklaşık 250 kişi, yolu kısa süre ulaşıma kapattı. Eyleme müdahale eden jandarma ekipleri ile vatandaşlar arasında kovalamaca ve kısa süreli arbede yaşandı. Eylem yapan grup, ''Bu mevkide çok fazla kaza oluyor. Devletimiz buraya üst geçit yapsın, bu kazaların artık bir sonu gelsin'' diyerek sitem etti. Jandarma ekipleri bir süre sonra eylem yapanları dağıttı.


Kumbağ yaz turizmine hazır

Uzunlar, yaptığı açıklamada, belde nüfusunun yaz döneminde 100 bini aştığını söyledi.
Tekirdağ'ın Kumbağ beldesinde, yaz sezonunun başlamasıyla birlikte sezon hazırlıklarının da tamamlandığı bildirildi. Kumbağ Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, yaptığı açıklamada, belde nüfusunun yaz döneminde 100 bini aştığını söyledi. Sezonunun, belde ekonomisine de önemli katkılar sağladığını ifade eden Uzunlar, ''Yerli ve yabancı turistlerin gelmesiyle canlanan sahiller, ekonomik yönden de esnafın yüzünü güldürüyor'' dedi. Uzunlar, Kumbağ'da tatil sezonunun haziran ayı itibariyle başlayıp, eylül sonuna kadar devam ettiğini ifade ederek, beldede bulunan motel ve pansiyonlarda yaklaşık 10 bin tatilcinin konaklama imkanı bulduğunu kaydetti. Yaz döneminde, evini pansiyona dönüştürerek tatilcilere hizmet veren çok sayıda ailenin olduğunu da bildiren Uzunlar, Kumbağ'a gelen tatilcilerin yerel ekonomiye önemli ölçüde katkı sağladığını belirtti.
DENİZ ANASI TATİLCİYİ KORKUTMADI
Uzunlar, son günlerde Marmara Denizi ve Tekirdağ kıyılarında görülen zehirli deniz anaları yüzünden tatilcilerin programını değiştirmediğini dile getirdi. Denizdeki ve kıyıdaki deniz analarının tümünün temizlendiğini bildiren Belediye Başkanı Uzunlar, ''Zehirli deniz analarının oluşturduğu tehlike ve alınması gereken tedbirler hakkında Valiliğimiz ile Sağlık İl Müdürlüğü'nce yapılan uyarıları her yere astık. Belediye olarak da gerekli tüm önlemleri aldık. Kumbağ sahillerinde zehirli deniz anası kalmadı'' şeklinde konuştu. Beldede ulaşım, konaklama, yeme, içme, eğlence ve güvenlik yönünden sıkıntı yaşanmadığını ifade eden Hüseyin Uzunlar, binlerce tatilciyi en iyi şekilde ağırlamak için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ifade etti. Uzunlar, Kumbağ'da tatilciler için deniz ve kumsalın dışında doğa yürüyüşü gibi çeşitli aktivitelerin yapılabilmesi için de çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

138 kişinin yeşil kartı iptal

Malkara ilçesinde, 2009 yılının Ocak ayından bu yana toplam 138 kişinin yeşil kartı iptal edildi.
Malkara ilçesinde, 2009 yılının Ocak ayından bu yana toplam 138 kişinin yeşil kartı iptal edildi. Malkara Sağlık Grup Başkanı Dr. Refet Çeviker, yaptığı açıklamada, sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanmak için yeşil kart çıkartan vatandaşlardan yılın ilk 5 ayında, ölen ve durumları yeşil kart alma şartlarını kaybeden 138 vatandaşın yeşil kartının iptal edildiğini söyledi. Çeviker, yeşil kartların Malkara Kaymakamı Salih Yüce Başkanlığındaki bir heyet tarafından yapılan değerlendirmeden sonra verildiğini, ölen veya yeşil kart alma vasıflarını kaybeden vatandaşların yeşil kartlarının da ayni heyet tarafından iptal edildiğini kaydetti.


Şehit yakınlarına Hac kolaylığı

Kurada adı çıkmayan şehit ve gazi yakınlarının da hacca gönderileceği bildirildi.
Hacca gideceklerin belirlenmesi amacıyla çekilen kurada adı çıkmayan şehit ve gazi yakınlarının da hacca gönderileceği bildirildi. Çerkezköy İlçe Müftüsü Mahmut Emin, hac kesin kayıtlarının devam ettiğini duyurdu. Emin, Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı yeni bir açıklamaya göre, bu dönem için ön kayıt yaptıran fakat kurada adı çıkmayan şehit anne ve babaları, eşleri, gazilerin eşleri, emekli din görevlileri ile eşlerinin hacca gönderileceğini belirtti. Emin, bu durumda olanların en yakın ilçe veya il müftülüğüne başvurmaları gerektiğini kaydetti.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...