***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

31 Ocak 2010 Pazar

ORMANCININ ÖLDÜRDÜĞÜ İKİ KARDEŞ TOPRAĞA VERİLDİ

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde orman muhafaza memurunun av tüfeğiyle ateş ederek öldürdüğü iki kardeşin cenazeleri toprağa verildi.
Mescid Mahallesi Muhtarı Selahattin Özçakır, iki kardeşin ölümünün altında yoksulluğun yattığını söyledi.
Muhtar Özçakır, 7-8 kişilik grubun odun toplamak için dün gece at arabalarıyla yola çıktığını, sanayi sitesi yolunda orman muhafaza memuru Mahmut G. tarafından durdurulması üzerine tartışma başladığını belirtti.
Özçakır, görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre olayı şöyle anlattı:
''Ölen kardeşlerimizin yanı sıra 5-6 kişinin sanayi yolunda ormancı tarafından yolları kesilmiş. Ormancı bunlara 'geri dönün' demiş. Lütfü Karataş isimli kişi de ormancıya daha önceden verdiği 150 lira rüşveti geri istemiş. Tartışma büyüyünce de iki kardeşimizi öldürmüş.''
Mahalle sakinlerinden Yaşar Akıncı da öldürülen kardeşlerden Reşit Karataş'ın (42) eşinin 4, Lütfü Karataş'ın (29) eşinin 6 aylık hamile olduğunu söyledi. Akıncı, çok zor şartlarda, elektriğin ve suyun olmadığı barakalarda yaşayan bu ailelere devletin el uzatmasını istedi.
MAHALLE SAKİNLERİ OLAYI PROTESTO ETTİ
Bu arada, mahalle sakinlerinden yaklaşık 100 kişilik grup, olayı protesto etmek için Uzunköprü hükümet konağına yürüdü. Grup ''Kaymakam istifa, ormancıyı bize verin'' diye slogan attı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında görevli iki kişinin erzak ve kömür dağıtımında yanlı davrandığını iddia eden grup, bu iki kişinin de görevden alınmasını talep etti. Bir süre daha slogan atan grup, olaysız dağıldı.
Öte yandan, Uzunköprü Adliyesinde tanıkların ifadesinin alınmasının ardından ormancı Mahmut G, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Mahmut G, cumhuriyet savcısının ifadesini almasından sonra Edirne Adliyesine sevk edildi.
İki kardeşin cenazeleri, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde otopsi yapıldıktan sonra ilçeye getirildi.
Mescid Camisi'nde cenaze namazının kılınmasının ardından iki kardeşin cenazeleri, ilçe mezarlığında toprağa verildi.
KAYNAK:www.22haber.com

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...