***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

18 Ekim 2009 Pazar

Çerkezköy ilçesindeDere kenarındaki 104 ev için yıkım kararı

Eylül Ayı'nda, baştaTekirdağ iline bağlı Saray ilçesinde ve İstanbul olmak üzere, dere yatağındaki bir çok evin sel altında kalması ve ciddi can kayıplarının yaşanması bu olay, Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy Belediyesi'ni de harekete geçirdi.
DERE YATAĞINDAKİ EVLERE YIKIM KARARI
Etkili yağışlarda taşma riski taşıyan, Çerkezköy'deki her iki derenin etrafında keşif yapan Belediye ekipleri, sel ve taşkınlarda, can kaybı yaşanabilecek evlerin sayısını belirledi. Yapılan keşfin ardından, Pınarça'dan doğup, Bağlık Mahallesi üzerinden Çorlu Deresi'ne bağlanan Pınarça Deresi'nin etrafında kümelenmiş 65 ev ile, Yıldırım Beyazıd Mahallesi'nden geçen Kavakdere kenarında bulunan 39 ev için yıkım kararı alındı.
BİR AY İÇİNDE YIKTIRILACAK
Alınan yıkım kararı, yıkım kararı alınan evlere de, tebligat olarak ulaştırıldı. Zabıta ekiplerinin dağıttığı tebligatlarda, bulundukları evlerin bir ay içinde yıktırılacağı vurgulanarak, gerekli tedbirlerin alınması isteniyor. Belediye ekipleri, Kurban Bayramı'ndan hemen sonra, sözkonusu 104 evin yıkımına, başlayacak.
BAŞKA YER GÖSTERİLMEYECEK!
Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre; yıkım kararı verilen 104 evin tamamı, ya hazine arazisi, ya da yeşil alan üzerine, kurulmuş gecekondulardan oluşuyor. Dolayısıyla gecekonduları yıkılacak ailelere, yeni bir yer de tahsis edilmeyecek.
GERİ ADIM ATILMAYACAK
Ramazan Bayramı hemen öncesinde yaşanan sel felaketinin, Saray ve İstanbul'da 10'larca hayatın sönmesine neden olduğunu dile getiren Belediye ekipleri, "Çerkezköy'de de aynı acıların yaşanmasını istemiyoruz. Dolayısıyla, belirlenen 104 evin tamamı, yıktırılacak. Bu evlerde kalan ailelerin, sokakta kalmaması için 1 ay süre tanıdık. Bu süre dolduğunda güvenlik güçleri nezaretinde, yıkımı gerçekleştireceğiz. Alınan karardan kesinlikle geri adım atılmayacak." uyarısında bulundular
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...