***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

1 Eylül 2009 Salı

Bu Kadarına da Pes


1980 yılında kullanılmaya başlanan ve 20 yılı aşkın süreyle İlçe Jandarma Komutanlığı binası olarak hizmet veren bina boşaltıldıktan sonra kaderine terk edildi.

Mekânsızların mekânı haline gelen bina kırılan camları, kimler tarafından konulduğu belli olmayan yatakları, yıkılmış duvarları, kırık dökük tuvaletleri ve içler acısı haliyle objektiflere işte böyle yansıdı. 1980 yılında Cemaliye Mahallesi Şube Sokak üzerinde hizmete açılan ve yeri Hazineye, kullanımı ise Jandarma Genel Komutanlığı’na ait olan şuan ise Jandarma eski binası olarak bilinen yer mekânsızların ve madde bağımlılarının mekanı haline geldi. Uzun yıllar İlçe Jandarma Komutanlığı ve rütbeli personel lojmanları olarak kullanılan binalar, mahalle sakinlerinin ve çevredeki vatandaşların sıkça şikâyet konusu haline geldi.
Yeni Binaya Taşınıldı, Eski Bina İçler Acısı Halde
İlçe Jandarma Komutanlığı olarak uzun yıllar kullanılan bina, artık atıl vaziyette yıkılmaya yüz tutmuş olarak duruyor. Yaklaşık 5 yıl önce İstanbul yolu üzerine yeni yapılan İlçe Jandarma Komutanlığı binasına taşınan ve eski binayı boşaltan Jandarma, aradan sadece birkaç yıl geçmesine rağmen eski binayı kaderine terk etti. Madde bağımlılarının zaman zaman kaldığı bir yer halini alan eski Jandarma binası, atıl vaziyette duruyor. Duvarlar, Tuvaletler Yıkılmış
Hemen karşısında Gazi İlköğretim Okulu bulunmasına rağmen doğru düzgün bir şekilde tedbir alınmamış halde bulunan jandarma binası, yetkililerin sorumsuzluğunu gözler önüne seriyor. İlköğretim Okulunun hemen karşısında atıl halde duran ve mekânsızların mekânı halini alan binanın içerisindeki görüntüler ise tablonun vahametini ortaya koyuyor. Duvarları bakımsızlıktan yıkılmış, binanım dış camları ve tuvaletlerdeki lavabolara varıncaya kadar kırılmış bir halde duran bina yetkililerin sorumsuzluğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Milletin parasıyla ve devletin imkânları ile yapılan ve korunmadığı için yıkılmaya yüz tutan eski jandarma binasındaki rezalet objektiflere işte böyle yansıdı. Rezaletin İki Yanında Lojman Var
Jandarma binası olarak kullanılan yerin her iki yanında bitişik şekilde bulunan binaların ise İlçe Jandarma Komutanlığı rütbeli personeli tarafından lojman olarak kullandığı öğrenildi. Lojmanların yan tarafında bulunan binayı görmemek için araya bez ve halı parçası gerilmesi ise dikkatlerden kaçmadı.
Metruk bina ile lojmanları ayıran sınıra tel örgü çekilmesi, bez ve halı parçaları serilmesi ise metruk halde duran eski jandarma karakol binasında yaşananlara çözüm üretmek yerine görmezden gelmek için yapıldığı izlenimini yarattı.
Yer Hazinenin, Kullanım Jandarmanın
Mahalle sakinlerinin sıkça şikâyet konusu haline gelen eski jandarma binasının yerinin hazineye, kullanımının ise Jandarma Genel Komutanlığına ait olduğu öğrenildi. Bina içerisindeki içler acısı halin biran önce giderilmesi gerektiğini belirten mahalle sakinleri; Uzun yıllar Jandarma binası olarak kullanılan bina şimdi yıkılmaya yüz tutuyor. Bu bina böyle duracağına değerlendirilsin. Yakında okullar açılacak, bu binaya kimin girip kimin çıktığı belli değil. Yetkilileri ve sorumluları göreve davet ediyoruz diye konuştular.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...