***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Yaşanılır, Gurur Duyacağımız Çorlu’yu Birlikte Yaratacağız




Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçe Belediye Başkanı Ünal Baysan belediye olarak tüm meslek grupları ve temsilcileri ile yapmış olduğu toplantılarına inşaat sektörünün temsilcileri ile devam etti.
Belediye Meclis salonunda yapılan toplantıya Müteahhitler, mimarlar, inşaat mühendisleri, yapı denetim temsilcileri katıldılar.
Toplantıda ilk sözü alan başkan Baysan ‘İnşaat sektörü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de daralmıştır. Son yirmi yılın en durgun dönemi yaşanmakta. Buna etken olan faktörlerden ilki dünyada görülen ekonomik olumsuzluk. İkincisi hükümetin maalesef krizi Türkiye’de iyi yönetemeyip tedbirleri zamanında alamaması yer alıyor. Bir diğer etkende 2005 yılından sonra gerek ülkemizde gerek Çorlu da daha önce başka alanlarda faaliyet gösteren firmaların çoğunun 2005 ten sonra inşaat sektörüne girmesi. Bu da asıl işi inşaatçılık olan bu meslekten ekmek yiyen müteahhitlerin piyasasını daraltmıştır. TOKİ inşaat yaptığı şehirlerde müteahhitlere maalesef zarar vermiş haksız rekabet olmuştur. Siz müteahhitler TOKİ ile nasıl rekabet yapabileceksiniz. Orta ve küçük esnaf bu sektörde zor durumdadır. Amerika da konut ve emlak sektörü %7 küçülmüştür. Türkiye de 2008 yılı itibarı ile %17 küçülmüştür. Çorlu da şuan yeni yapılan binalarda satılmayı bekleyen dört binin üzerinde boş daire var. İkinci el satılmayı bekleyen daire sayısı bu rakama dahil değil. Her evde bir kişinin işsiz olduğu Çorlu’muzda yakın dönemde satışlarda artış beklemek hayal olur. Ekonominin ve Çorlu’nun böylesi problemlerle iç içe olduğu bu dönemde Çorlu Belediyesi olarak alt yapı çalışmalarımıza onbeş gün sonra tam hızla geçiyoruz. Asfalt şantiyesi hizmete geçiyor. Şantiyede araç parkımıza ilave makineler alıyoruz. Bülent Ecevit bulvarına hız veriyoruz. Alt yapıda bu gelişmeler olurken üst yapımızı da birlikte daha yaşanılır, kimlikli bir hale getireceğiz. Sizlerden istediğimiz yasalar çerçevesinde güzel yapıları Çorlu’muza kazandırmanız. Sorunu olmayan iskana uygun binalar yapmanız. Bizde belediye olarak sizlere öncü olmaya hazırız. Hep beraber güzel bir Çorlu’yu yaratacağız. Varsa isteklerinize çözüm üreteceğiz.’
Müteahhitler adına belediye eski meclis üyesi Turan Kurt belediye başkanı Ünal Baysan, Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, Belediye meclis üyesi ve imar tadilat komisyon başkanı Nazmi Aydoğmuş’a sorunları istek ve talepleri dile getirdi. Karşılıklı yapılan konuşmalar ve talepler doğrultusunda El birliği yaparak sorunların giderilmesi konusunda işbirliği fikri benimsendi.



HABER VEFOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...