***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Temmuz 2009 Pazartesi

İPSALA BELEDİYE BAŞKANI MEHMET KARAGÖZ: İPSALA FESTİVALİN ADINDA DEĞİŞİKLİK YAPTIK


Edirne iline bağlı İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz,yaptığı açıklamada Festivalin bu yıl 23-27 Eylül tarihleri arasında yapılacağını ve Adında ufak bir değişiklik yapılarak “İpsala 10. Pirinç (Çeltik) Kültür ve Sanat Festivali” olarak değiştirildiğini açıkladı.
5 gün sürecek Festival ile ilgili Sivil Toplum Örgütleri ile yapılan toplantı’da konuşan Belediye Başkanı Karagöz, İpsala Pirinç (Çeltik) Kültür ve Sanat Festivali’nin Trakya, Marmara ve Türkiye’de yavaş yavaş yerini almaya başladığını belirterek, “Amacımız; Yöresel’den Ulusala, Ulusal’dan Uluslararasına ulaşan bir Festival yapmak. Bu yıl 10.sunu yapacağımız Festivalimiz programında birçok etkinliklere yervereceğiz. Festival’in ilçemize Turizm açısından, ticari açıdan ve tanıtım açısından olumlu katkıların sağlayacağını tahmin ediyoruz.” Diye konuştu.
Karagöz, bu yıl Festival bünyesinde Uluslar arası Çeltik Sempozyumunun düzenlenemesinin planlandığını ve bunuda, Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve TÜBİTAK ile ortaklaşa yapılacağını söyledi.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...