***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

7 Temmuz 2009 Salı

ÇORLU BELEDİYESİ GELECEĞİNİ PLANLIYOR


ÇORLU AB KRİTERLERİNE UYGUN ÇAĞDAŞ BİR KENT OLMAYA HAZIRLANIYOR

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Çorlu’nun geleceği için tüm ekibiyle çalışmalara ara vermeden devam ediyor.
Çorlu Belediyesi, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve ilgili diğer mevzuatlar gereği, 2010-2014 Yıllarını kapsayacak 5 yıllık stratejik planını hazırlıyor.
Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları, stratejik planlama ekibi, birim müdürleri ve ilgili personelin katıldığı toplantılarda, mevcut durum analizi yapılarak, Çorlu’nun geleceği planlanmaktadır.
Tüm çalışmaların ve sunulacak hizmetlerin, önce insan anlayışı ile amacına uygun bir şekilde hızlı, ekonomik, verimli olarak planlamak anlayışıyla çalışmalarına devam etmektedir. Belediye Başkanı Ünal Baysan ve ekibi, çevreci, öncü, altyapı sorunları kalmamış, sağlıklı büyüyen bir Çorlu için, halkın hayatını kolaylaştıran ihtiyaçlarını doğru tespit edip gerekli çözümleri sunan, geleceğe yönelik değişimleri öngörerek çağdaş projeler üreterek, dünya standartlarında yerel yönetim hizmetleri sunan bir belediye olmayı hedeflemektedir.
Etkin, verimli, kaliteli ve hesap verebilen bir belediye yönetimini oluşturmak, Çorlu’nun geleceğini geniş katılımla planlamak için toplantılara devam edileceğini söyleyen Belediye Başkanı Ünal Baysan ‘İlk işimiz yolları asfaltlamak, yetersiz alt yapıların her zaman sorun olduğu yerleri çözüme kavuşturmak. Güvenli bir ulaşım ağını tesis ederek çevreye duyarlı daha temiz ve yeşil bir Çorlu yaratmak, sosyal belediyecilik kapsamında kentin kültürel, sanat ve spor alanında gelişimini arttırarak aynı zamanda sosyal hizmet anlayışını hayata geçirmek ve en önemlisi planlı çağdaş bir kent yaratmak önceliklerimiz arasında yer alacaktır.’
Çorlu Belediyesi 2010-2014 Yılları Stratejik Planı ve stratejik planların bir yıllık uygulama dilimini oluşturan 2010 Mali Yılı Performans Programı, ilgili mevzuatlar gereği 6 ay içinde tamamlanarak, Meclis onayına sunulacak. Şeffaf belediyecilik anlayışı ile de 2010 Yılı Ocak ayı itibariyle de kamuoyu ile paylaşılacak.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...