***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

1 Ekim 2009 Perşembe

2009 YILI GÜZ DÖNEMİ GECE EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

Tekirdağ İl genelinde Tarım İl müdürlüğününyaptığı Basın açıklamasında Merkez ve İlçe Teşkilatlarınca 29 Eylül 2009 tarihinden itibaren başlayacak olan gece eğitim programları hız kesmeden devam edecektir. Gece eğitim çalışmaları kapsamında, öncelikle buğday ekim döneminde ağırlıklı olarak;Toprak numunesi alma tekniği ve etiket bilgileri, buğday üretiminde toprak hazırlığı, bölgemize uygun buğday çeşitleri ve sertifikalı tohumluk kullanılması, tahlile dayalı buğday gübrelenmesi, buğday çeşitlerine uygun ekim normları, buğdayda çıkış sonrası bakım, hasatta dikkat edilecek hususlar, tarlanın hasata hazırlanması, hasat olgunluğunun belirlenmesi, hasatta dane kayıplarının önlenmesi, buğdayın sağlıklı depolanması, buğday desteklemeleri, Hayvancılık konusunda ise hayvan bakım ve besleme , ahır hijyeni, yem bitkileri yetiştiriciliği, süt hijyeni, sütte kimyasal kalıntı maddeleri, hayvancılık desteklemeleri ayrıca İyi tarım uygulamaları, Organik tarım konuları ile Merkez, Şarköy, Marmara Ereğlisi, Malkara ilçelerinde Kiraz yetiştiriciliği konularında çiftçilerimiz bilgilendirilecektir.
Bu eğitim çalışmalarında il genelinde 160 köyde toplam 71 teknik personel görev alacaktır. Görsel yayın teknikleriyle hazırlanan sunuların yanısıra 4.000 adet Uygun Toprak İşleme ve Buğday Tarımını içeren çiftçi mektubu, 4.000 adet Mazot,Kimyevi Gübre ve Toprak Analiz Desteklemeleri ve Buğday Tarımı konularını kapsayan Liflet, 2.000 adet Afiş ve 10.000 adet Toprak Analizi Numune Kartı hazırlanarak, 2009 yılı Güz Dönemi Eğitim kampanyasında çiftçilere ulaştırılması sağlanacaktır.
Eğitim Kampanyası öncesi İl genelinde 8 üründe (Ceviz, Badem, Kiraz, Elma, Erik, Şeftali, Kayısı, Armut) toplam 16.000 adet liflet çiftçilerimize dağıtılmıştır.
İklim değişiklerinin tarım üzerine etkilerinin yaşandığı ilimizde, çiftçilerimizin buğday ekim hazırlığı yaptığı bu dönemde Toprak Analizinin Önemi ve buğday üretiminde verimi arttırmak amacıyla, İl Müdürlüğümüzce verilen gece eğitimleriyle çiftçilerimizi bilgilendirmeyi amaçlıyoruz..
İlimizde, 2010 yılı Nisan ayına kadar sürecek gece eğitimlerinde, çiftçilerin de aktif katılımları ile tarımda yeni başarılara imza atabilmek, hepimizin candan arzusudur.
2009 YILI MAZOT, KİMYEVİ GÜBRE,
TOPRAK ANALİZİ DESTEKLEMELERİ
Bilindiği üzere, Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere Mazot,Kimyevi Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi yapılmasına dair 2009/41 nolu Tebliği 8 Mayıs 2009 tarih ve 27222 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Tebliğ hükümlerine göre son başvuru tarihi olan 04.12.2009 tarihine kadar 2009 sezonunda Çiftçi Kayıt Sistemine kaydını yaptırıp bilgilerini güncelleyerek dilekçeyle başvuran üreticilere Mazot ve Kimyevi Gübre Destekleme Ödemesi yapılmaktadır.
Tebliğde de belirtildiği üzere Kimyevi Gübre Desteklemesinden yararlanmak için Çiftçi Kayıt Sisteminde kayıtlı her bir 50 dekar ve üzeri araziye toprak analizi yaptırılma şartı getirilmiştir.
Çiftçilerimizin Toprak Analizlerini Bakanlığımızca yetkilendirilmiş Toprak Analiz Laboratuarlarında yaptırarak 4 Aralık 2009 tarihine kadar Analiz Raporları ve Toprak Analiz formuyla birlikte İl/İlçe Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir.
Her bir Analiz Raporu 50 dekarlık alanı temsil etmekte ve analiz yapılan araziler için dekar başına 2,5 TL destekleme ödemesi yapılacaktır.denildi
HABER:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...