***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

26 Eylül 2009 Cumartesi

Çorlu-Şerefli Yolu Sahipsiz miş!...

Çorlu’dan Tekirdağ’a havadan mı gidilecek?
Bu haberi yazarken, “BURASI TÜRKİYE, OLUR BÖYLE OLAYLAR” sözlerini mırıldandım. Trakya’nın en önemli ulaşım bağlantısı bilindiği üzere Çorlu-Tekirdağ arasındaki, Çorlu-Şerefli (19 Km.lik) tek şeritli, dar ve yol hataları ile dolu bir güzergah !...
Bu yolda yol hatasından kaynaklanan Trafik kazalarını il valisi, il milletvekilleri ile şoförler odaları, sivil toplum kuruluşları ve BASIN yakından biliyor. Hele biz DEVRİM olarak bu yolun durumunu çok acımasız eleştirdik. İlgili-yetkili makamlara seslendik.
AMA BİR BAKTIK YOL KARAYOLLARI AĞINDAN ÇIKARILTILMIŞ !...
Yıllardır, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Parti genel başkanları, bakan, milletvekili, sanayiciler, belediye başkanları, İl genel meclisi ve belediye meclis üyeleri, Tekirdağ’a giderken mutlaka ŞEREFLİ (19 km.lik) bağlantı yolunu kullanıyor.
Bu güne kadar bu yol Özel idarenin mi?, Köy Hizmetlerinin mi?, Karayollarının mı? hayret dimi !...
VALİNİN İMZALADIĞI RESMİ YAZIDA, “ŞEREFLİ YOLU KARAYOLLARI AĞINDAN ÇIKMIŞ”
Hey benim Ülkem… T.C sınırları içinde en eski illerden Tekirdağ ili (Plaka No: 59 ) karayolu ile bağlı Saray-Çerkezköy-Çorlu vilayete giderken kullanacağı güzergah mutlaka bahse konu ŞEREFLİ yoludur.
DEVRİM 01 Eylül 2009 tarih ve 13186 sayılı nüshamızın manşet haberinde, “ÇORLU ŞEREFLİ YOLUNDA YİNE KAZA YİNE ÖLÜM !...”
4 Eylül 2009 gün ve 13189 sayılı gazetemizin yine manşet haberinde, “Devrim Gündeme Taşıdı” İL GENEL MECLİSİ SORU ÖNERGESİ VERDİ” yayınlarının ardından Tekirdağ Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü 09.09.2009 tarih ve BO54VLK4590700-301/7867 sayılı Vali Zübeyir Kemelek imzası ile İl genel meclis başkanlığına gönderilen resmi yazıda verilen yanıtlar şaşırtıcı ve insanı hayrete düşürecek tarzda olması bizleri üzdü.
“Soru önergesindeki ÇORLU-ŞEREFLİ YOLU OLARAK TABİR EDİLEN, (Tekirdağ-Marmaraereğlisi) (110-04 D.Y Ayr.-Çorlu) 59-05 K.K. NO’lu il yolu Bayındırlık ve İskan Bakanlığının 24.03.2008 tarihli onayı ile Karayolları Bölge Müdürlüğü yol ağından çıkartıldığı,
Yeni yol ağına alınan 21,45 Km.lik güzergahın yapımı için Karayolları 1.Bölge Müdürlüğünce 2010 yılı yatırım programı teklifi yapıldığı, ağdan çıkarılmış olan güzergahta yol bakım çalışmalarının Karayolları 1.Bölge müdürlüğünce devam edeceği hususunda; Bilgilerinizi rica ederim. Zübeyir Kemelek Vali”
Bu yolda kaza olsa olay yargıya taşınıp tazminat davaları açıldığında bu Yol’u kullanan araçlar ile sürücüleri ve araçlarda seyahat eden yolcular mı suçlu olacak? Ya sigorta şirketleri ya can ve mal sigortalarını ödemezse?
HABER:Erdal ÖZCAN

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...