Aşure günü olması nedeniyle Tekirdağ iline bağlı Çorlu`da pek çok kişi özellikle kurulan semt pazarlarında aşurelik malzemelerin satıldığı tezgahlara yöneliyor. Bazı iş yerleri de aşurelik malzemeleri paketler halinde satışa sunuyor.
Seyyar pazarcı esnafının tezgahları ile market rafları ve dükkan vitrinlerinde özenle sergilenen aşurelik malzemeleri kimi yerde talebe göre kimi yerde önceden hazırlanmış paketler satılıyor.
Kıymet verilen dört aydan biri olan Muharrem ayının onuncu günü olarak bilinen Aşure Günü`nün Çorlulular tarafından da büyük bir ilgiyle karşılandığını söyleyen aşurelik malzeme satıcısı Tamer Ceyaslan vatandaşların aşurelik malzemelere ilgi gösterdiğini söyledi. En az 13 çeşit malzeme ile aşure yapıldığını kaydeden Ceyaslan; “Değişen fiyatlarla ürünleri satışa sunuyoruz. Birçok yerde benzerlik gösteren aşure yapımı, içine koyulan malzemelerin farklılığı veya sayısı nedeniyle yöreden yöreye değişiklik de gösterebiliyor. Çorlu`da genelde vatandaşlar ucuz olan ürünleri ancak çok sayıda ürünü tercih ediyorlar. Aşurelik olarak ceviz, fındık ve badem, kuru incir, kayısı, üzüm, dut, Besni üzümü, Karaman üzümü, kuş üzümü, buğday, karanfil, fıstık tercih ediliyor” dedi.
Seyyar pazarcı esnafının tezgahları ile market rafları ve dükkan vitrinlerinde özenle sergilenen aşurelik malzemeleri kimi yerde talebe göre kimi yerde önceden hazırlanmış paketler satılıyor.
Kıymet verilen dört aydan biri olan Muharrem ayının onuncu günü olarak bilinen Aşure Günü`nün Çorlulular tarafından da büyük bir ilgiyle karşılandığını söyleyen aşurelik malzeme satıcısı Tamer Ceyaslan vatandaşların aşurelik malzemelere ilgi gösterdiğini söyledi. En az 13 çeşit malzeme ile aşure yapıldığını kaydeden Ceyaslan; “Değişen fiyatlarla ürünleri satışa sunuyoruz. Birçok yerde benzerlik gösteren aşure yapımı, içine koyulan malzemelerin farklılığı veya sayısı nedeniyle yöreden yöreye değişiklik de gösterebiliyor. Çorlu`da genelde vatandaşlar ucuz olan ürünleri ancak çok sayıda ürünü tercih ediyorlar. Aşurelik olarak ceviz, fındık ve badem, kuru incir, kayısı, üzüm, dut, Besni üzümü, Karaman üzümü, kuş üzümü, buğday, karanfil, fıstık tercih ediliyor” dedi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder